CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. oktĂłber 08., kedd 14:54


Az Ikva Rádió hírei

A Városi Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége a soproni polgármesterjelöltek fórumára várja az érdeklődőket. MA 15 órakor a kamara Deák tér 14. szám alatti székházába.

Együttműködési megállapodást ír alá dr Gimesi Szabolcs Sopron polgármestere Selmecbánya városának képviselőivel a városházán október 10-én, 11 órakor.
 
A GYSEV Rt. Sopron-Szombathely vasútvonalon október végéig munkanapokon 7.45 és 14.20 között Lövő és Bük állomás között felsővezeték-építés miatt a Sopronból 7.10-kor és 11.02-kor, ill. Szombathelyről 7.20-kor, 9.51-kor és 11.27-kor induló vonatok utasait vonatpótló autóbuszok szállítják.

A Soproni Polgárőr Egyesület csatlakozott az országos akcióhoz, mely "Polgárőr Bűnmegelőzési Hónap " címmel,október 15-ig tart. Az egyesület tagjai fokozottan ügyelnek a közlekedés, az erdők, tavak, üdülő övezetek biztonságára, a gyermekbalesetek és a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények megakadályozására, ezen időszakban.

A Fiatalokkal`Európáért Alapítvány oklevelet adó, uniós képzést indít középiskolásoknak: "Felkészülten Európában" címmel. Érdeklődni Kozma Adrienn-nél a következő telefonszámon lehet: 06-30 2381260.

Kaltenbach Jenő, a kisebbségi jogok országgyűlési biztosa levélben fordult Ágfalva polgármesteréhez, Wágner Gézához. Felszólította: maradéktalanul tegyen eleget a korábbi, ombudsmai kezdeményezésnek és az ágfalvi képviselő testület tárgyalja újra a hűség emlékmű fel, illetve fel nem állításának ügyét. Az országgyűlési biztos október 9-ig várja a testület döntéséről szóló értesítést.