CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2002. oktĂłber 09., szerda 09:13


Ez a hónap sem telt el botrányok nélkül

Focinapló - 2002. szeptember

Focinapló - 2002. szeptember

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

szeptember 7. A magyar válogatott utolsó előkészületi mérkőzésén viszonylag jó futballal győzni tudott idegenben Izland gárdája ellen 2:0-ra. Jöhetnek az EB-selejtezők!

szeptember 14. Idén sem zajlott simán az Újpest-Ferencváros összecsapás. Az Újpest simán nyert 3:0-ra. Ezúttal a rendőrség vágott vissza a ferencvárosi szurkolóknak, komoly verekedést provokálva, majd a lila drukkerhad dobott petárdát a ferencvárosiak kapusára. A szövetség kemény pénzbírságokat szabott ki, valamint betiltotta 2 meccsre az Újpesti és a fehérvári stadiont, mivel itt is lerohanták a vendégszurkolók egy csoportját.

szeptember 19. A jó, a rossz és a csúf. Az UEFA-kupa első fordulójában a Ferencváros 4:0-ra legyőzte török ellenfelét, az Újpest 3:0-ra kikapott Párizsban, míg a Zalaegerszeget 6:0-ra lelépte horvát ellenfele, ezúttal a Dinamo Zagreb.

szeptember 25. Gólzáporos forduló a Bajnokok Ligájában. Nagy arányban tudott győzni a Valencia (Szpartak Moszkva 3:0), az Arsenal (PSV Eindhoven 4:0), a Real Madrid (Genk 6:0), az Olimpique Lyon (Rosenborg 5:0), a Juventus (Dinamo Kijev 5:0) és a Maccabi Haifa is (Olympiakosz 3:0).

szeptember 30. A hosszú sikertelenségi sorozat miatt lemondott a Sturm Graz vezetőedzője, Ivica Oszim, akivel a csapat a 90-es években több bajnoki címet is nyerni tudott, valamint rendszeres résztvevője volt a Bajnokok Ligájának is.