CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. október 10., csütörtök 13:51


Az Ikva Rádió hírei


Kaltenbach Jenõ, a kisebbségi jogok országgyûlési biztosa levélben fordult Ágfalva polgármesteréhez, Wágner Gézához. Az ombudsman szerint továbbra is a településen élõ német kisebbségnek van igaza a hûségemlékmû kapcsán. Mint ismert, a németség azért tiltakozott, mert 1921-ben a falu 83%-a Ausztria mellett voksolt. Az ombudsman a továbbiakban megszûnteti a vizsgálatot, hiszen az emlékmûvet már felavatták a ma már többségében magyarok lakta Ágfalván.

Ma együttmûködési szándéknyilatkozatot írt alá dr. Gimesi Szabolcs Sopron polgármestere Selmecbánya városának képviselõivel. dr. Gimesi Szabolcs rádiónknak elmondta, hogy a kapcsolat további fejlesztésérõl a következõ képviselõ testölei

Megkezdõdött a nõi kosárlabda bajnokság. A GYSEV-Orsi Szolnokon lépett pályára. Az eredmény hosszabbítás után: Szolnok-GYSEV-Orsi: 63-70.

"Az új évezred Borostyánkõ útja, az Észak-déli tengely, mint nyitott régió címmel kezdõdik holnap fél tízkor konferencia, a soproni Liszt Ferenc Kultúrális és Konferencia Központban. A szervezõ Gyõr-Moson-Sopron megyei Közgyûlés célja, hogy régiónkat ne csak építési beruházásként, hanem összehangolt területfejlesztési témaként kezeljék a befektetõk.

A Soproni Polgárõr Egyesület csatlakozott az országos akcióhoz, mely "Polgárõr Bûnmegelõzési Hónap" címmel,október 15-ig tart. Az egyesület tagjai fokozottan ügyelnek a közlekedés, az erdõk, tavak, üdülõ övezetek biztonságára, a gyermekbalesetek és a gyermekek sérelmére elkövetett bûncselekmények megakadályozására, ezen idõszakban.

A Fiatalokkal`Európáért Alapítvány oklevelet adó, uniós képzést indít középiskolásoknak: "Felkészülten Európában" címmel. Érdeklõdni Kozma Adrienn-nél a következõ telefonszámon lehet: 06-30 2381260.