CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2002. október 10., csütörtök 18:45


Együttműködési  megállapodás Selmecbánya és Sopron között

Együttműködési  megállapodás Selmecbánya és Sopron között

    Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Szlovák Köztársaság Selmecbányai Járás Hivatala és Sopron és Környéke Kistérségi Társulása valamint  Szlovák Köztársaság Selmecbánya Városa és Sopron Megyei Jogú Város.

    Ing. Peter Zorvan, Selmecbányai Járási   Hivatali elöljárója, Ing. Marian Lichner,  Selmecbánya Város polgármestere, dr. Gimesi Szabolcs a Sopron és Környéke Kistérségi Társulás elnöke, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere
                    

    Selmecbánya és Sopron között régóta jó kapcsolat áll fenn, különösen az egyetemi hagyományok miatt is – emelte ki dr. Gimesi Szabolcs, Sopron város polgármestere. Ezt a jó kapcsolatot szeretné a város vezetése tovább bővíteni.

    A kétoldalú kapcsolatok elmélyítése érdekében sokat tett Tölli Balázs, a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum igazgatója, aki Zakál Attila, kistérségi menedzserrel együtt résztvett az aláíráson.
    Az együttműködés szándéknyilatkozat a gazdasági, fejlesztési lehetőségeken túl, lehetőséget nyújt a turisztika, a környezet, táj- és műemlékvédelem, oktatási intézmények közötti kapcsolatok további erősítésére, bővítésére.

    Az együttműködés nemcsak szándék, ez év végén egy a környezetvédelemmel kapcsolatos kiállítást rendez a Szlovák Bányászati Múzeum és a soproni Erdészeti és Bányászati Múzeum.
    Tervként szerepel egy a jövőben felállítandó emlékoszlop is, amely az elhunyt selmecbányai tanárok tiszteletére állítana méltó emléket.
Az együttműködés végleges időszakát és formáját - az egyes országok érvényes jogi elvárásainak megfelelő- szerződésben fektetik
majd le a közeljövőben.

 -na-

Fotó: Alpok TV