CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. október 11., péntek 14:20


Az Ikva Rádió hírei


Tegnap együttműködési szándéknyilatkozatot ír alá dr Gimesi Szabolcs Sopron polgármestere Selmecbánya városának képviselőivel. dr Gimesi Szabolcs rádiónknak elmondta, hogy a kapcsolat további fejlsztéséról a következő képviselőtestület tagjai döntenek majd.

Idén 13. alkalommal rendezik meg a Bécs-Budapest Szupermaratoni futóversenyt. Dobor Dezső, a rendezvény sajtófőnöke rádiónknak beszámolt arról, hogy 0któber 19-én szombaton rajtol Bécsből a mezőny, és este érkeznek Sopronba a versenyzők. Másnap, október 20-án vasárnap reggel 7.00 órakor a Sportcentrumtól indulnak Győr felé a sportolók. Várják majd a sportbarátokat, érdeklődőket és mindazokat, akik rövidebb, vagy kicsit hosszabb távra szeretnének a mezőnyhöz csatlakozni.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat szociális intézményeit, többek között a soproni Fogyatékosok Gyermekotthonát segítő Napra-forgó Közalapítvány, OTP - Napra-forgó Jótékonysági Kerékpártúrát szervez holnap 9 órától. A túra Győrből, a Megyeháza előtti térről startol. Eddig 13 iskola jelezte részvételét, de természetesen bárki csatlakozhat a túrához az indulás helyén, illetve a két csatlakozási ponton, ahol rajtszámokat kapnak a vállalkozó és adakozó kedvű emberek, amivel egyúttal a sorsoláson is részt vesznek. További infó kérhető: Csala Krisztina: 96/522-293

A Fertő-Hansági Nemzeti Park Igazgatósága hétfőn ülést tart a Fertődi Eszterházy-kastélyban. A közreműködő helyi, régiós és nemzetközi szervezetek bevonásával megvitatják és elfogadják a megalakuló Fertőtáj Világörökség Magyar Tanácsának alapszabályát.

Tegnap utoljára ült össze Sopron régi képviselő testülete. Nyílt ülésen egyetlen kérdésben, a távhőszolgáltatás korszerűsítéséről döntöttek a városatyák. A három pályázó közül a Kipcalor Kft kapta a megbízást.

Október 13-ig rendezik meg a Lővér Hotelban a 17. Soproni UltraHangos Napokat, "Modern Képalkotó Eljárások" címmel. Az előadások mellett kerekasztal beszélgetések zajlanak és tesztvizsga is lesz.