CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2002. október 13., vasárnap 13:56


'Kis' történetek a világból

Emberi - 2002. ősz

"Kis" történetek a világból

Kedves Ivan! Szeretett Mindannyian!


Számítógép-vírus-téma

Idézet levélből: "Ha valakit érdekel, van egy friss egyedi McAfee program, mely a most divatos (Klez, Bugbear) vírusokat leirtja a gépről. Díjtalanul letölthető innen, nem kell hozzá a McAfee alapprogram. http://vil.nai.com/vil/stinger/ Viszont: eltart egy ideig (fél óra kb.), amíg egy nagyobb winchestert végigbogarászik. Itt a most divatos vírusok "toplistája": http://www.symantec.com/avcenter/ "

Másik idézet egy másik, nekem továbbított levélből: A feltett kérdés: "Tehát alapszabály: csakis csatolt fájlban lehet/van vírus, magában a levélben/emilben NEM?" S a válasz: "Ez egy téves alapszabály. Egy HTML-levélben simán berakok neked olyan script-vírust, amit az InternetExplorer alapú rendszerek bekapnak (incl OutlookExpress), ha nincs fent a legújabb patch. Amíg ki nem derül, hogy az is 'likas'."

Tinédzser-beszéd

Könyörgöm, szépen kérem, mennyi ideje is ismerik egymást, és mennyi időt töltöttek már együtt?? Jajistenem, MŰPROBLÉMA! Ne erőlködjön már, fogadja el, hogy nincs pasija, és kész. Ha nekem sikerült, akkor neki is fog, b... Bosszantó... Sajnálom, hogy így elfajult. Azért nagyon-nagyon ne vessz össze vele, úgy, ahogy én se vesztem össze a Katussal... pedig ő se ért meg engem.


Múlt a jelenben

A Bertelsmann kiadó sem tagadja már a múltját

A náci párttal és az SS-szel való szoros együttműködés kellett ahhoz, hogy egy kis tankönyvkiadóból médiabirodalommá nője ki magát a Bertelsmann kiadóvállalat - olvasható egy most nyilvánosságra hozott történészi jelentésben. A dokumentumból az is kiderült, hogy a korábban a "nácizmus áldozataként” emlegetett kiadó milliószámra nyomtatott antiszemita könyveket, és zsidó munkaszolgálatosokat is dolgoztatott.

A 2002-es irodalmi Nobel-díj bejelentése napján (okt. 10.) délelőtt olvashattam:

Ma délben fél egykor Horace telefonon felhív valakit. A telefonbeszélgetés világhírnevet és egy millió dollárt jelent a kiválasztottnak. Egy félórára rá, pontosan 13.00 órakor, Horace belép az óvárosi Nagytéren álló Tőzsde épületének dísztermébe, és elárulja az összegyűlt újságíróknak - svédül és oroszul – azt, hogy kit hívott fel. Egyáltalán nem biztos az, hogy Horace Engdahl, a Svéd Akadémia állandó titkára, eléri az újdonsült milliomost. Dario Fo (1997-ben) éppen Rómából Milánóba vezette a gépkocsijat, amikor az egyik barátja - kocsiján egy kézzel írott táblával - megelőzte: „Dario, Nobel-díjat kaptál!"

Mai hír...

Fears Australians among dead after Bali blasts kill 53
The death toll from a series of suspected bomb attacks on two night clubs in Bali is rising, with fears Australians are among the victims of the blast.
Fifty-three people, 18 of whom are foreigners, are now confirmed dead.

És amit egy melbourne-i ismerősöm írt ehhez: "Legalább 250 ausztrál volt a klubban, ill. közelében. Most van vége a footy szezonnak (ez az ausztrál football neve, ami hasonlit a rugby-hez, de nem az), és három csapat is ment oda (jutalomból) nyaralni. Persze, szurkolók is. Ezen a linken drámai részletek olvashatók http://www.abc.net.au/news/2002/10/item20021013061449_1.htm . Valaki haza-sms-ezett, hogy él, de nem tudja, mi van a többiekkel. A konzulátus emberei járják a kórházakat, hogy megtudják, ki az aussie, már van forró vonal - borzasztóan együttérzek velük, különösen, hogy sok köztük a melbourne-i! Talán még ismerős is!"

- gyöngyös -