CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. október 14., hétfő 10:38


Harkán elismeréseket adtak át- Fertõtáj Világörökség Magyar Tanácsa- Ásványkiállítás- Soproni Ász a Kálvin Körben- Sopron legjobb Kékfrankosa- Polgármesterjelölti vita a kamarában

Hírek, események

Harkán elismeréseket adtak át A Harkán megtartott Hûség Emlékmû avatásával egyidejûleg, vasárnap elismerések átadására is sor került. Képviselõtestületi döntés alapján Harka Díszpolgára címet Töreki István, Harkáért Díjat Takács József kapott. Közszolgálatért díjjal Tejmel Teréz jegyzõt, Pedagógiai díjjal Rázó Józsefnét tüntették ki.
 

Töreki István átveszi a Díszpolgári Címet adományozó kitüntetést
Közszolgálatért díjat Tejmel Teréz jegyzõ kapott

Fertõtáj Világörökség Magyar Tanácsa Kht. alakuló ülését tartja ma és Alapító Okirat aláírására is sor kerül sor a fertõdi Eszterházy Kastélyban. A Fertõ menti településket magába tömörítõ egyesület megalkulását követõen osztrák oldalon is hasonló egyesület alakul majd, amelyeknek a világörökség mgõrzése érdekében kifejtett közös tevékenység koordinálása lesz.

Ásványkiállítás 21--szer. Huszonegyedik alkalommal  rendezték meg Sopronban a Gyermek- és Ifjúsági Központban a Nemzetközi Ásványkiállítást. Az idei kiállítás különlegessége a 20 millió évvel ezelõtti rátkai gejzírtavak melletti fákon nyomon követhetõ, kövesedéshez vezetõ elkorhadás folyamtának bemutatása volt. A faopáloknaknevezett különlegesség a világ minden tájáról vonzott gyûjket. A Sopronban végzett dr. Molnár Pál szervezte esemény a hazaiak között az egyik legrangosabbnak számít nemzetközi körökben is.

Soproni Ász a Kálvin Körben A Soproni Ász új hetilap mutatkozik be ma a soproni  Kálvin Körben. Szenkovits Péter a lap fõszerkesztõje és egyszemélyben kiadója mutatja be az új soproni újságot és beszél terveirõl, elképzeléseirõl, a 18 órakor a Deák tér 2. szám alatti tanácsteremben kezdõdõ rendezvényen.

Sopron legjobb bora a Vincellér Ház Kékfrankosa A Vincellér Kkt pincészetének 2000-es évjáratú bora nyerte el az idén a Sopron legjobb Kékfrankosa címet. A Hotel Sopronban harmadik alkaommal megrendezett borversenyen  második helyezést a Lövér pincészt bora, míg harmadikat a Princzes család Kékfrankosa érte el.

Polgármesterjelölti vitafórumot rendez Sopron Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamarája szerdán, október 16-án a kamara Deák tér 14. szám alatti székházában. A lakosság számára is nyitott rendezvény 15 órakor kezdõdik.