CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2002. oktĂłber 23., szerda 00:01


Walter Dezső polgármester átvette Sopron város kulcsát

Walter Dezső polgármester átvette Sopron város kulcsát

    A soproni Városházán a hivatal átadás-átvétel meglehetősen hosszadalmas procedúrája mellett sor került az új polgármester részére a városkulcs átadására.
    Dr. Gimesi Szabolcs leköszönő polgármester azt kívánta Walter Dezsőnek, Sopron újonnan megválasztott polgármesterének, hogy Sopronyi-Thurner Mihálytól választott jelmondatát – Tisztemben csak a város érdeke és az igazság fog vezetni – egész tevékenysége alapjául mindig tudja megtartani.
    Walter Dezső a város lakosságának köszönetét fejezte ki azért, hogy a város polgármesterévé választották.
    Elmondta, kezdeményezi majd, hogy lehetővé válljon az, hogy minden eddigi polgármester viselhesse élete végéig a polgármesteri címet.
    - A tisztség mellett szolgálat a polgármesterség - jelentette ki Walter Dezső, majd hozzátette:  Tiszta szívvel, becsülettel fogom ellátni a szolgálatot; tiszta szívvel jöttem be a Házba, ahova gyermekként először édesapámmal léptem be.

A továbbiakban Walter Dezső polgármester arról is szólt, hogy a Városháza kistanácstermének falán a polgármesteri posztot betöltött soproniak képei közül a háborút követő időszak polgármestereinek, városvezetőinek képe hiányzik.Kijelentette: rendszerváltás után 12 évvel felvállalja azt a feladatot, hogy az arcképek mellé odakerüljön minden valamikori soproni városvezető képe; mint mondta, ezt azért tartja célszerűnek, hogy az utókor ne érezze azt, hogy létezik egy, a város életéből kiesett időszak.
- Akik szolgálatot tettek ebben a házban Sopron vezetői, merjük vállalni őket - mondta Walter Dezső.

Az eseményen Dr. Gimesi Szabolcs átadta Sopron városkulcsát Walter Dezső polgármesternek.

T.É.