CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. október 24., csütörtök 23:32


Konferencia és Kulturális Központ megnyitó- Tízéves a Racket Tenisz Klub- Gy. Szabó Béla emlékkiállítás- Halottak napi megemlékezés - Franciországban a kórus- Széchenyi Múzeum nyitvatartás

Hírek, események

Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ megnyitó Ünnepélyes keretek között nyitják meg október 25-én a felújított Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központot. A megnyitót követõ két napon nyitott napot tart Konferencia és Kulturális Központban Október 26-án és 27-én (szombaton és vasárnap)  egész napos programmal várja az érdeklõdõket a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ. Mindkéz napon délelõtt 10 órától késõ délutánig gyerkeknek, felnõttekenek szóló, rengeteg kulturális programon vehet majd részt mindenki, aki a Széchenyi-, a Liszt-, a Petõfi- termekben megfordul. Kisszínház, Hungáris Serház, zene, tánc várja a kulturális központot birtokva venni kívánó soproniakat.

Tízéves a Racket Tenisz Klub. Tenisz múzeum megnyitásával ünnepli tízéves születésnapját az Alpesi Trans Racket Klub. Október 26-án, szombaton 18 órakor a B. W. Pannonia Med Hotelben Gáspár Balázs és Horváth Ernõ gyûjteményébõl, valamint Szénási Ferenc (Széna) karikatúráiból nyílik kiállítás. A kiállítást Deák Attila, a Magyar Tenisz Szövetség fõtitkára és Gáspár Balázs az MTSZ válogatott edzõje nyitja meg.

Gy. Szabó Béla fametszetei és festményei A Soproni Erdélyi Kör szervezésében Gy. Szabó Béla a világszerte ismert erdélyi festõ- és fametszõmûvész emlékkiállítása nyílik Az Erdélyi Ház (Fövényverem u. 15.) kiállítótermében, amelynek érdekessége, hogy az alkotó ritkán látott festményei is bemutatásra kerülnek.
Október 27-én, vasárnap, délután 5 órakor a kiállítást Ferenczy Miklós református lelkész nyitja meg. A kiállítás megtekinthetõ november 22-ig, munkanapokon 10-15 óráig, szombaton 10-12 óráig.

A nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum a téli idõszakban, 2002. november 2  és 2003. március 31. között 10-16 óráig tart nyitva, a jegypénztár háromnegyed négyig mûködik

Halottak napi requiem Halottak Napján, november 1-én a Szent Mihály templomban hangzik el Johannes Brahms Német Requiem-je. Közremûködnek: a Budapesti Líra Énekkar, a Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar, Halmos Erika, Rázó Emõke, Altorjay Kinga (szoprán), Jekl László (bariton). Karigazgató Nógrády László, Vezényel Dárdai Árpád. A rendezvényen nincs belépõjegy, a szervezõk köszönettel veszik a közönség az elõadás költségeihez való önkéntes hozzájárulását.

Halottak napi erdélyi megemlékezés Halottak napi gyertyagyújtásra várja az erdélybõl elszármazottakat a soproni Erdélyi Kör, a Barátság Parkba. November 1-én, pénteken 17 órakor kezdõdik a közös ima, amelyet Horváth Imre városplébános, Vladár Gábor református lelkész és Zügn Tamás evangélikus lelkész tart. Közremûködik: Bõsze Bernadett.

Franciországi szereplés Franciaországban vendégszerepel a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum Rauch András kórusa. A Nancy-ben fellépõ diákok hangszeres koncertet is adnak, mûsorukat madrigálok, francia és magyar mûvek alkotják. A külföldi útra Takács Andrea kórusvezetõ, Major Mihály és Brassányi Zoltán tanárok is elkísérték.