CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. október 28., hétfő 08:51


II. Gyõri Könyvszalon- Aranyérmes Kékfrankosok- Új osztályvezetõ fõorvos- A politikai marketingrõl - két választás után

Hírek, események

II. Gyõri Könyvszalon Második alkalommal rendezték meg a megyeszékhelyen a Gyõri Könyvszalon Nemzetközi Könyvbemutatót és Vásárt. A háromnapos rendezvény péntek délután kezdõdött és a dedikláópultnál, a bemutatókon, képzõmûvészeti kiállításokon, koncerteken egyaránt számos különlegességet kínált. Új könyve jelent meg  a soproni Kerék Imrének, aki Dolák-Saly Róberttel, és a Mûhely folyóirat Tenger trilógiájának néhány szerzõjével együtt dedikált, bemutatták Pernesz Gyula írásaiból és beszédeibõl összeállított posztumusz kötetet, a Gyõri Nemzeti Színház mûvészei kabaréjukkal az 1910-es és ’20-as évek kávéházi hangulatát idézték fel. Dominkovits Péter, Iván Csaba, Horváth Sándor Domonkos, Hámor Vilmos, Szakál Gyula, Varga Lajos, magyar filmek, Sebõ Ferenc énekei is szerepeltek a könyvszalon programján. A Gyõri Filharmonikus Zenekar Irodalom a zenében címû összeállítását adta elõ, és bemutatkozott  a Jonatán Elsõ Országos Könyvmolyképzõ is. Az õszidõ egyik legrangosabb könyves rendezvénye Dóczy Péter és Lõrinszky Attila Pilinszky-lemezének bemutatójával zárult.

Aranyérmes Kékfrankosok A II. Szekszárdi Nemzetközi Kékfrankos Fesztiválon nagy aranyérmes helyezést ért el a Sop-Vin Kft. és a Weninger Kft. Kékrankosa. 151 borminta értékelését követõen született meg a soproniak sikere, akik mellett Magyarországról, Szlovákiából és Ausztriából is voltak nevezõk.

Új osztályvezetõ fõorvosa van a soproni Erzsébet-kórház aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályának. Dr. Szalay László harmincöt éve foglalkozik sürgõsségi betegellátással. Dr. Szalay László, aki a kalocsai kórház intenzív osztályának volt vezetõje október közepétõl dolgozik majd új munkahelyén.

A politikai marketingrõl - két választás után A Kereskedelmi és Iparkamara és a Marketing Klub A politikai marketingrõl - két választás után címmel elõadást szervez kedden, október 29-én, 17 órakor a Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara Deák tér 14. alatti székházában. Elõadó dr. habil Józsa László. Az elõadás a kamara- és a klubtagok számára ingyenes.