CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. október 28., hétfő 14:17


Az Ikva Rádió hírei


A Közösségi Mentálhigiénés Egyesület, a Menta"Turi-Muri-Használt ruha" vásárt rendez a Pedagógus Mûvelõdési Házban november 9-én szombaton 8.00 órától. A ruhák 100-200-300 Ft-ba kerülnek majd. A bevételt, nevelõ otthonban élõ gyermekek megsegítésére, támogatására fordítják.

"Politikai marketing két választás után" címmel dr. Józsa László, a Nyugat Magyarországi Egyetem, Közgazdaságtudományi Kar, tanszékvezetõ professzora tart elõadást holnap 17.00 órától. Az elõadás helyszíne a Kereskedelmi és Iparkamara tanácsterme, a Deák tér 14. szám alatt.

Tegnap késõ délután óta tombol a viharos erejû szél Sopronban. Regényi Gyõzõ tûzoltó fõhadnagy rádiónknak elmondta, hogy tegnap délelõtt riasztották õket elõször, amikor a Bécsi-domb oldalában a szél miatt gyorsan terjedõ tüzet kellett eloltaniuk. Attól kezdve szinte folyamatosan több helyre is riasztották õket. Sopronpusztán kidõlt nyárfák, a kópházi határátkelõn felborult kamion, lesodort háztetõk, megrongálódott autók jelzik a vihar kártételeit. A fõhadnagy felhívta a figyelmet arra, hogy az orkán erejû szél miatt gyalogosan és jármûvel is körültekintõen közlekedjen mindenki.

Halottak napi gyertyagyújtásra és közös emlékezésre várja a Soproni Erdélyi Kör az Erdélybõl elszármazottakat november 1-én pénteken 17.00 órára a Barátság Parkba.

Vellai Györgyi betegsége miatt elmaradt Globex-per tárgyalására várhatóan november második hetében kerül sor. A Fõvárosi Bíróság tájékoztatása alapján a soproni tanúk meghallgatása valószínûleg csak februárban lesz.

Az igazi Vöröskeresztes munkát mindig az alapszervezetek végzik - hangzott el a Magyar Vöröskereszt Sopron Területi Szervezetének kihelyezett ülésén, amelyet a GySEV Vontatási Fõnökségén tartott. A soproni vöröskereszt 80 alapszervezete hétezer tagot számlál. Kitartó és jól szervezett munkájuk eredményeként Sopronban és környékén évente hét és félezren adnak vért. A Vontatási Fõnökség munkatársainak 77 %-a tagja a Vöröskereszt alapszervezetének, ennek is köszönhetõ, hogy Gyõr-Moson-Sopron megyében rendkívül magas a véradók száma, így ritkán fordul elõ vérhiány.

Fertõszéplak polgárai október 29-én kedden 16.00-19.30 között adhatnak vért a helyi általános iskolában.