CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. oktĂłber 29., kedd 10:23


Dr. Gimesi Szabolcs visszalép -13. Diaparádé- OTP-Napra-forgó Jótékonysági Kerékpártúra- 'Nők munkaerő-piaci re-integrációja'- Gyermek és Ifjúsági Központ: Zeneterápiás tanfolyam és Zeneóvoda

Hírek, események

Gimesi Szabolcs visszalép
Forrás: Kisalföld

 Eltérő stratégiával, de készülnek négyéves munkájára és szerepére a soproni ellenzékiek, azaz a Szövetség Sopronért Egyesület és a Polgári Összefogás színeiben a testületbe jutott képviselői csoportok. Közben dr. Gimesi Szabolcs volt polgármester képviselői mandátumáról való lemondását fogalmazza.

– Nem szívesen használjuk az ellenzéki kifejezést – szögezi le Havas András, a Fidesz-MPP soproni elnöke. Véleményük szerint ugyanis nem lehet ugyanazt a besorolást használni az önkormányzatoknál, mint a parlamentben. – Tény, hogy nem leszünk a városvezetésben, ennek ellenére nem akarjuk, hogy szerepünket a negatív tartalommal is bíró „ellenzékiség" határozza meg.

Mi is a város érdekében dolgozunk – mondja Havas András, akitől megtudtuk, szeretnének rátermett, felkészült embereket delegálni a külsős bizottsági helyekre, valamint az önkormányzati társaságok igazgatóságaiba és felügyelő bizottságaiba. Minderről egyelőre csak előkészítő megbeszélések folytak, de a Polgári Összefogás már felállította hivatalos tárgyaló delegációját. A képviselő-testület november 4-i alakuló ülése előtt frakciójuk alakuló ülését is megtartják. Ott kerül sor a képviselőcsoport vezetőjének megválasztására is.
A Polgári Összefogás színeiben a listáról bejutott képviselők körében egyébként nem lesz személyi változás – mondta el Havas András.

Konstruktív önállóság
A Szövetség Sopronért Egyesület elnöke, dr. Szekeres Csaba is a város érdekét tartja stratégiájuk elsődleges szempontjának. Mint megtudtuk, esetükben változás lesz a listán szereplők sorrendjében: dr. Gimesi Szabolcs visszalép, helyére Farkas Gábor kerül. Ennek közlését Szekeres Csaba a volt polgármesterre bízta, azt viszont elmondta, a bizottsági helyekről folynak a tárgyalások. A számarányokat figyelembe véve a Szövetség Sopronért Egyesület egy bizottsági elnöki poszttal is számol.
A testületi munka stílusában és a kommunikációjában szeretnének majd újítani, ugyanakkor megőrzik függetlenségüket. Jelszavuk a konstruktív önállóság.

A közélettől nem búcsúzik
Dr. Gimesi Szabolcsot éppen képviselői mandátumáról való lemondó nyilatkozata fogalmazása közben értük utol otthonában. – Igen, visszalépek – erősítette meg Sopron volt polgármestere információnkat.
– Azért akartam bekerülni a testületbe, hogy ha Szekeres Csaba nyer, ott lehessek mellette, de nem így történt. A másik ok, amiért így döntöttem az az, hogy annyiszor elhangzott már, a Globex-ügy szereplői vonuljanak vissza a politikától. Nos, a testülettől búcsút veszek, bár a közélettől nem. Így a frakció mozgástere is szabadabb – nyilatkozta lapunknak dr. Gi mesi Szabolcs. A volt polgármester érdeklődésünkre elmondta azt is, csalódást nem okozott számára a választások végeredménye, meglepetést azonban igen. „Azt sajnálom, hogy az emberek pártokra szavaztak, nem pedig emberekre" – mondta el, s példaként saját esetét hozta fel, ahol a győztes szocialista képviselő mögött egy viszonylag ismeretlen fiatalember lett a megmérettetésben a második, míg a várost nyolc éven át vezető dr. Gimesi Szabolcs a harmadik.

 
  13. Diaparádé Diaparádéra hívnak minden érdeklődőt november 7-én, 17 órától a MTESZ-székház, első emeleti termébe. A szervezők november 6-ig várják a a hazai tájat, környezetet, szülőföldet bemutató diaképeket, amelyeket ( legfeljebb 12 darabot)  5×5 centiméteres, üveges keretű, sorszámmal, névvel, lakcímmel ellátottan, dobozba helyezve kérnek. További kérésük a szervezőknek, hogy a képek címei legyenek egy külön listán is mellékelve az anyaghoz, amelyet a Nyugat-Magyarországi Egyetem Növénytani Tanszékére (B épület földszint) Börcsök Zoltánnak kell leadni. A képek levetítését követően, természetesen minden diát visszakapnak a nevezők.

OTP - Napra-forgó Jótékonysági Kerékpártúra Október 30-án, szerdán délelőttre várják az  OTP - Napra-forgó Jótékonysági Kerékpártúra résztvevőit.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat szociális intézményeit segítő rendezvény programja 8.00 órakor a Megyeháza előtti téren kezdődik.
8.45-kor megnyitó, majd 9.00 órakor a kerékpártúra indulását követően, további iskolák és vállalkozó kedvűek is becsatlakozhatnak a programba a a Krúdy iskola előtt.
11.00 örára várják Koroncó-Zöldmajorba a bolyt, ahol Makk Gyula az Értelmi Fogyatékosok Rehabilitációs Intézményének vezetője köszönti a kerekeseket, illetve  Firtl Mátyás, a Napra-forgó Közalapítvány Kuratóriumának elnöke szól a jótékonykodókhoz.
A  program szervezője a Győr-Moson-Sopron Megyei Szabadidősport Szövetség és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kerékpár Szövetség a Győr-Moson-Sopron Megyei Sportigazgatóság koordinálásával.
A programhoz bárki csatlakozhat! Jöjjön el Ön is, fejezze ki velünk együtt szolidaritását és szeretetét sérült embertársaink iránt!

"Nők munkaerő-piaci re-integrációja" A HU0104-02 számú, "Nők munkaerő-piaci re-integrációja" elnevezésű Phare program keretében Pályázati Alap kezdi meg működését. A pályázati Alap olyan támogatási projekt, melynek során munkavállalásra vagy önfoglalkoztatásra felkészítést, önfoglalkoztatás támogatását és kísérleti projektek keretében
foglalkoztatást is biztosító programokat végrehajtó civil szervezetek /civil szervezetek vezette regionális konzorciumok nyerhetnek támogatást. A Pályázati Alapra vonatkozó pályázati felhívás a www.cfcu.hu honlapon megtalálható.
A Pályázati Alap céljairól, a lehetséges pályázók köréről, a támogatható tevékenységekről és a pályázat benyújtásával kapcsolatos praktikus tudnivalókról a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium Európai Integrációs Főosztálya információs napot tart 2002. október 30.-án  10 és 16 óra között
a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Dísztermében 9021 Győr, Árpád u. 32.

Zeneterápiás tanfolyam a GyIK-ban. Bencsik Erzsébet főiskolai adjunktus vezetésével zeneterápiás tanfolyam indul a gyermek- és Ifjúsági Központban, amelyre szülés előtti és utáni kismamámakat várnak. November 4-én, hétfőn 10-11 óra között, vagy november 5-én keden 17-18 óra között lesz az első foglalkozás. További információ a GyIK  99-511-208 -as telefonszámán kérhető.

Zeneóvoda Képességfejlesztőjátékkal, zenével zeneóvodát indul a Gyermek- és Ifjúsági Központban. Négy-hatéves gyerekeket várnak a november 5-én, 16-16.45 között, Bencsik Erzsébet vezetésével induló heti egy alkalommal tartandó foglalkozásokra, amelyekre információt a szervezők a 99-511-208-as telefonszámon adnak.