CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. oktĂłber 30., szerda 00:38


Növendékhangverseny a Zeneiskolában- Széchenyi Emléknap az egyetemen- Felsőoktatási intézmények integrációja?- Fotókiállítás a Papírmerítő Műhelyben- Lengyel művészek a Várkerület Galériában

Hírek, események

Növendékhangverseny a Zeneiskolában A Soproni Zeneiskola huszonkét növendéke mutatkozott be a tegnapi kamarateremben tartott nagy sikerű növendékhangversenyen, amelyen zongora-, fuvola-, klarinét-, furulya-, kürt- és szaxofon- darabokat játszottak az 1-4. évfolyamos, valamint továbbképzős növendékek. Legközelebb karácsonyi hangversenyükön adnak majd számot mindarról, amit a közelmúlban tanultak a soproni Zeneiskola növendékei.

Széchenyi Emléknap az egyetemen Október 31-én a Nyugat-Magyarországi Egyetem a Magyar Tudományos Akadémiával közösen rendezi meg a Széchenyi Emléknapot. A program keretében 10 órakor megkoszorúzzák Széchenyi István sírját a nagycenki mauzóleumban, majd délután 2 órakor a Páneurópai Piknik színhelyén található Akadémiai Emlékerdőben emlékfát ültetnek az ünnepi esemény résztvevői. Délután 3 órakor az egyetem tanácstermében dr. Solymos Rezső akadémikus az MTA Erdészeti Bizottságának elnöke vezetésével emlékülésre kerül sor.

Felsőoktatási intézmények integrációja? Elviekben lehetővé válhat a Nyugat-Magyarországi Egyetem és a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola integrációja, ugyanis a két intézmény tanácsa jóváhagyta az egyesülésről folyó tárgyalások megindítását. A tárgyalások vezetésére, azok menetének kidolgozására öt-öt fős operatív bizottságok alakultak. A két intézmény egyesítése legkorábban 2003. júliusától valósulhat meg.

Fotókiállítás a Papírmerítő Műhelyben Így látom...címmel Hipságh Gyöngyi fotóiból nyílik kiállítás október 30-án, 15 órakor a Várkerület 13. szám alatti Papírmerítő Műhelyben.

Lengyel művészek a Várkerület Galériában A soproni magyar Lengyel Baráti Kör kiállításra hívja tagjait és Sopron művészetkedvelő közönségét. November 2-án szombaton, 16 órakor  a Várkerület Galériában (Sopron, Várkerület 19.) Joanna Chmielinska és Kryszak Aneta lengyel képzőművészek közös kiállítása nyílik.