CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. oktĂłber 30., szerda 12:34


Az Ikva Rádió hírei


Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése november-4 én hétfőn tartja alakuló ülését, amelyen sor kerül többek között a megbízólevelek átadására, a polgármester és az önkormányzati képviselők eskütételére.

A Kisalföld kérdésére Dr Gimesi Szabolcs, megerősítette a visszalépéséről szóló információkat. A Szövetség Sopronért egyesület listáján ezesetben Sopron volt polgármestere helyére Farkas Gábor kerül. Az okokat taglalva Gimesi Szabolcs többek között a Globex ügyet nevezte meg.

Elképzelhető, hogy még 2003-ban elkészül Fertődön az Esterházyaknak felajánlott külön lakosztály. A fertődi kastélyt jövőre újítják fel, a munka mintegy 4-500 millió forintba kerül majd, amiből a főhomlokzatot és a belső udvart szépítik meg. A hivatal néhány hete kereste meg a családot, terveik szerint a lakosztályt a főépületben alakítanák majd ki. Esterházy Antal herceg bécsi lapértesülések szerint is visszaköltözne Fertődre. A kastély azonban a magyar állam tulajdona, és a tulajdoni viszony a főúri leszármazott esetleges odaköltözésével sem változna meg.

A Közösségi Mentálhigiénés Egyesület, a Menta"Turi-Muri-Használt ruha" vásárt rendez a Pedagógus Művelődési Házban november 9-én szombaton 8.00 órától. A ruhák 100-200-300 Ft-ba kerülnek majd. A bevételt, nevelő otthonban élő gyermekek megsegítésére, támogatására fordítják.

A soproni temetők nyitva tartása az ünnepek alatt a következők szerint alakul:
Szent Mihály temető: október 31.- november 2.: 7.00-től 20.00 óráig, november 3-án 7.00-től 18.00 óráig. Gépkocsi behajtás október 31-én és november 2-án 8.00-tól 12.00-ig, 200 Ft ellenében.
A soproni Evangélikus temető az ünnepek alatt reggel 7.00-től 21.00 óráig tart nyitva.

Széchenyi Emléknapot tartanak holnap a Nyugat-Magyarországi Egyetemen. A rendezvény a Magyar Tudományos Akadémia támogatásával zajlik.

Halottak napi gyertyagyújtásra és közös emlékezésre várja a Soproni Erdélyi Kör az Erdélyből elszármazottakat november 1-én pénteken 17.00 órára a Barátság Parkba.