CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. október 31., csütörtök 12:13


Reformációi ünnepi istentisztelet- Fidelissima-hangverseny- Idegenforgalmi vetélkedõ- Foci: lányoknak- Szent Hubertusz-nap a Pannóniában

Hírek, események

Reformációi ünnepi istentisztelet Az 1517. évi reformáció évfordulóján a soproni evangélikus egyház és a református egyház ma, 18 órakor tartja közös reformációi ünnepi istentiszteletét a Templom utcai evangélikus templomban.

Fidelissima-hangverseny A tíz esztendeje elhunyt Palotai György karnagy emléke elõtt tiszteleg a Fidelissima Vegyeskar:  Halottak napja alkalmából, november 2-án, szombaton a Szent Mihály templomban 19 órai kezdettel ad hangversenyt. Arany János karnagy vezényletével Murice Duruflé mûveit szólaltatja meg a Fidelissima, közremûködik Pálúr János orgonamûvész.

Idegenforgalmi vetélkedõ A Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképzõ Iskola, a szombathelyi Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium és a Magyar Turizmus Rt. támogatásával "Nyugat-Dunántúl, az erõt adó régió" címmel regionális mûvelõdéstörténeti, idegenforgalmi és turisztikai vetélkedõt hirdet Gyõr-Moson-Sopron, Vas, és Zala megye összes középiskolás tanulója számára. A vetélkedõ témája: a nyugat-dunántúli régió építészeti emlékei, szellemi öröksége, természeti értékei, turizmusa, borkultúrája és gasztronómiája. Jelentkezési határidõ: november 1.

Foci: lányoknak Focisuli indul 7-8. osztályos lányoknak A Fáy András Kereskedelmi Szakközépiskolában, a Teleki Pál u 26. szám alatt hétfõn, 17-18 óra között, valamint szerdán 18-19 óra között tartandó fociedzésre várják a futball iránt érdeklõdõ lányokat.

A Szent Hubertusz-naphoz kapcsolódva a B. W. Pannonia Med Hotelban november 3-án, vasárnap, 16 órakor Kiss Richárd és Kiss Csaba festõmûvészek tárlatának megnyitóját követõen 17 órakor koncert várja Sopron mûvészetkedvelõ közönségét. Altorjay Kinga Bach, Schubert, Saint-Saens, Verdi és Puccini mûvekbõl ad dalestet. Este fél héttõl vadászvacsorára invitálják a szervezõk az ínyenceket. Kétféle menübõl lehet választani, asztalfoglalás a 99-312-180-as telefonszámon.