CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. november 03., vasárnap 22:02


A Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban tartandó bál bevételét három célra fordítják

Rotarys jótékonysági bál

Rotarys jótékonysági bál

Nagyszabású, többszáz soproni illetve a város vonzáskörzetében élő, segíteni akaró és tudó
hölgyet, urat invitál jótékonysági báljára – nívós szórakozásra – a Rotary Club Sopron.
A megújult, megszépült Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban december 7-én, szombaton tartandó rendezvény bevételét három célra fordítják. Mint azt Perkovátz Tamástól, a klub soros elnökétől megtudtuk, a Liszt Ferenc doborjáni szülőházában kialakított múzeumban magyar nyelvű feliratokat és emléktáblát kívánnak elhelyezni.
„A városunk és mindannyiunk életét meghatározó vendéglátás ifjú generációjának tagjait is szeretnénk támogatni. Nevezetesen a Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola valamint a Danubius Hotels Szakmunkásképző Iskola négy-négy diákja külföldi tanulmányútját finanszírozzuk.” A Rotary Club Sopron hagyományosan a karácsonyi ünnepek előtt a soproni gyermekotthonokat és a nélkülöző családokat is támogatja anyagilag.
A jótékonysági bál a maga nemében kuriózum is lesz egyben, ugyanis a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség által meghirdetett verseny keretében bemutatkoznak a soproni és a Sopron környéki vendéglátóhelyek konyhái. A gasztronómiai viadal mestermunkáit ízlelhetik meg a vendégek, s Hegedűs Istvánnak, a konferencia központ konyhafőnökének előétele és meglepetésdesszertje is örömet szerezhet az ínyenceknek.
A zenét a Benkó Dixieland Band és a Diamond’s Band szolgáltatja, Bács Ferenc érdemes művész konferál. Belépődíjak – október 31-i befizetéssel – hétezer, utóbb kilencezer forintért válthatók. Jelentkezni a Rotary Club Sopron tagjainál lehet.