CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. november 04., hétfő 01:14


Sopron: ma alakul meg az új közgyűlés- Szent István Iskola: népszokások, játszóház- Diaparádé- Vízmű: szünetel az ügyfélszolgálat- Győr: új közgyűlés- Szent Orsolya Iskola: Felvételi tájékoztató

Hírek, események

Sopron: ma alakul meg az új közgyűlés November 4-én délután alakul meg hivatalosan Sopron képviselő-testülete. A Fő tér 5. szám alatti volt vármegyeháza dísztermében kerül sor a városvezetés eskütételére és a képviselők is  itt veszik át mandátumukat, emellett már aktuális kérdésekben döntéshozatalra is sor kerül.

Őszi betakarítással kapcsolatos népszokások bemutatója és játszóház A Szent István Római Katolikus Általános Iskolában (Sopron Rozália u. 1.) 2002. november 5-én 09.00 órakor kezdődik az őszi betakarítással kapcsolatos népszokások bemutatójája. Az Az Ifjúsági és Sportminisztérium Mobilitás Pályázati Igazgatósága által támogatott játszóházban  kukoricából , csuhéból készült népi játéktárgyakat mellett még rongybabát, gyöngyből ajándéktárgyakat is készíthetnek a résztvevők. „Fiatalság, reménység” a mottója a rendezvénynek, amelyre minden érdeklődő felnőttet, tanulót, óvodai nagycsoportot várnak a szervezők. További információk a 99/ 508-881-es telefonszámon kaphatók. Kapcsolódó cikk: Hagyományteremtő néphagyományőrzés - Játszóház a Szent István Római Katolikus Általános Iskolában

Diaparádé Diaparádéra hívnak minden érdeklődőt november 7-én, 17 órától a MTESZ-székház, első emeleti termébe. A szervezők november 6-ig várják a a hazai tájat, örnyezetet, szülőföldet bemutató diaképeket, amelyeket ( legfeljebb 12 darabot)  5×5 centiméteres, üveges keretű, sorszámmal, névvel, lakcímmel ellátottan, dobozba helyezve kérnek. További kérésük a szervezőknek, hogy a képek címei legyenek egy külön listán is mellékelve az anyaghoz, amelyet a Nyugat-Magyarországi Egyetem Növénytani Tanszékére (B épület földszint) Börcsök Zoltánnak kell leadni. A képek levetítését követően, természetesen minden diát visszakapnak a nevezők.

Vízmű: szünetel az ügyfélszolgálat A Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. értesíti ügyfeleit, hogy 2002. november 7-én, 8-án és 14-én az ügyfélszolgálatot és az ügyfélfogadást technikai okok miatt szüneteltetik.

Győr megalakult az új közgyűlés  Csütörtökön megalakult az új győri közgyűlés. A testület Eredics Imrét és Kun Andrást főállású, Schmidt Pétert és Dömötörné Holeczky Juditot társadalmi megbízatású alpolgármesterré választotta. Az október 20-i helyhatósági választás után nyilvánosságra került adatokhoz képest két helyen változott a győri közgyűlés összetétele – derült ki a csütörtöki alakuló ülésen Szórádi Sándorné szavaiból. A helyi választási bizottság elnöke elmondta, hogy a Pro Urbe Győr Egyesület kompenzációs listájáról bejutott két képviselő, Szíj Zoltán és Halbritter Mátyás lemondott mandátumáról, helyükre a jelölő szervezet Dömötörné Holeczky Juditot és Baralovics Ernőt „nevezte". Így a 36 tagú testületben az előző ciklushoz képest összesen 13 új tag van. A csaknem 49 százalékos részvételi arány mellett a Magyar Szocialista Párt 15, a Szabad Demokraták Szövetsége két, az MSZP–SZDSZ egy, a Pro Urbe Győr Egyesület négy, a Fidesz-Magyar Polgári Párt–Magyar Kereszténydemokrata Szövetség tíz, a Fidesz-MPP–MKDSZ–Magyar Demokrata Fórum egy, az MDF–Fidesz-MPP–MKDSZ egy mandátumot szerzett, s emellett egy független képviselő – Schmidt Péter – tudott győzni egyéni körzetben. A polgármester a szavazatok 58,6 százalékával Balogh József  (MSZP) lett.(Kisalföld nyomán)

Felvételi tájékoztató A Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium felvételi tájékoztatót tart a 2003/2004. tanévben induló 5. és 9. osztályokról: általános iskolai emelt óraszámú matematika és német, 8 évfolyamos gimnázium (emelt matematika, német), 4 évfolyamos gimnázium (emelt angol, matematika, német). A tájékoztató ideje november 25., 16.30 óra, az Orsolya tér 2-3 szám alatti A Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskolában.