CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. november 05., kedd 01:58


Corvinus Magyar-Osztrák Baráti Kör- Forgalomelterelés a Baross utcában- A Széchenyi István Emlékmúzeum nyitvatartása- Mühl Aladár születésének 100. évfordulója- Castanea: faültetés

Hírek, események

A Corvinus Magyar-Osztrák Baráti Kör november 6-án, szerdán 17 órakor a Várkerület 19. szám alatt Népi Kultúra-egyetemes kultúra című előadására várja a soproniakat. Előadó: Renner Kálmánné.

Forgalomelterelés A Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. megbízásából közműjavítás folyik a Baross utcában, ahol november 22-ig a tehergépkocsi forgalom szünetel. A Baross és Terv utca a forgalomelterelésnek megfelelően a Bánfalvi út-Ágfalvi út-Terv utca útvonalon közelíthetők meg.

Széchenyi István Emlékmúzeum: változott a nyitvatartás A nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum a téli időszakban 2002. november 2-től 2003. március 31-ig 10-16 óráig tart nyitva, a jegypénztár háromnegyed négyig működik.

Mühl Aladár születésének 100. évfordulójára november 10 és 16 között rendezvénysorozattal emlékeznek a művészetszerető soproniak. November 10-én vasárnap Winkler András egyetemi tanár nyitja meg Mühl Aladár tanítványainak közös tárlatát, november 12-én emlékülésen, 16-án pedig a festőművész munkáiból nyílt emlékkiállításon adóznak Mühl Aladár munkásságának. Részletes program a Programajánlóban.

Castanea: faültetés A Castanea Környzetvédelmi Egyesület és az Árnika Erdei Iskola hagyományteremtő szándékkal Sopron 725. éves évfordulójához kapcsolódva faültetést szervez.
Oktatási intézmények tanulóival, óvodásokkal, családokkal, barátokkal, lakóközösségekkel, cégekkel ültetnek közösen 725 facsemetét, a jelentkezők által kijelölt helyre, amelyet aztán a közösség gondjaira bíznak. A jelentkezéseket november 10-ig várják a Zöldiroda ügyeleti idejében: hétfőn 15-18-ig, kedd-szerda-csütörtök: 16-17-ig, valamint pénteken 14-15 óráig. Telefon: 99/321-129