CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Nyugati Kapu

1999. augusztus 25., szerda 00:00


A négy kalapos

Sopronban jártak az Ászok-fiúk

A négy kalapos


Sopronban jártak a Soproni Ászok-fiúk. Bizonyára nem túlzás azt állítani, hogy az egyik legsikeresebb tévéreklám a Soproni Ászoké. A négy kalapos emberre nagyon sokan izgatottan várnak, hogy megjelenésükkor milyen újabb mókát találtak ki. Soproni látogatásukat nagy várakozás előzte meg. Róluk azt állítják, hogy sörrel fekszenek és üres üvegekkel kelnek. Akik szépek, okosak és rengeteg sört tudnak meginni. Műsoruk után az asztalnál kérdéseinkre egymás szavába vágva válaszoltak.
 
A közismert négy kalapos a reklámokból

- Mivel kell a söriváshoz alapozni?

- Ma reggel idefelé például Csornán megálltunk, volt harminc deka májashurka, egy pacal kenyérrel, egy resztelt máj krumplival, savanyúság, plusz egy-két sör.

- Mekkora a mennyiségük sörből?

- Korlátlan mennyiséget el lehet fogyasztani, komolyabb következmény nélkül. Mindenkinek egyéni a szocializációs határon belül, amit az szab meg, aki éppen vezet. Mármint amíg a másik hármat el lehet viselni az autóban.

- Voltak-e már sörtől illuminált állapotban?

- Nehéz elérni, de már előfordult. Súlyos munkával létrehozható. Nagyon időigényes a dolog.

- Vannak a sörivásnak aranyszabályai.

- Egyszerre mindig csak egy korsóval, különben fölmelegszik. Rövidet majdnem mindenki iszik a sörhöz, ha mulatni akar. De csak egyfélét szabad inni és csak egyféle sört, persze a Soproni Ászokot.

- Egyedül még nem láttuk egyik Soproni Ászok-fiút sem.

- A sör kívánja a társaságot, akivel az ember beszélgethet. Fontos szabály, ami Írországban már meghonosodott, de nálunk még nem: hölgyek társaságában sokkal jobban csúszik a sör. Feltéve, ha a hölgyek is fogyasztják.

Nyugati Kapu