CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. november 07., csütörtök 12:22


Az Ikva Rádió hírei


Bolyai János matematikusra emlékeznek holnap délelõtt tíz órától a Nyugat-Magyarországi Egyetemen. A tanácsteremben elhangzó elõadások után a résztvevõk megkoszorúzzák a tudós szobrát, majd emlékkiállítás nyílik az egyetemi könyvtárban.

Ma reggel 8.00- 14.00-ig a GYSEV Vontatási Fõnökség és a Víz- és Csatornamû Rt munkatársai adhatnak vért a Területi Vérellátó Intézetben, a Gyõri u. 15 szám alatt.

A Közösségi Mentálhigiénés Egyesület, a Menta"Turi-Muri-Használt ruha" vásárt rendez a Pedagógus Mûvelõdési Házban november 9-én szombaton 8.00 órától. A ruhák 100-200-300 Ft-ba kerülnek majd. A bevételt, nevelõ otthonban élõ gyermekek megsegítésére, támogatására fordítják.

A Soproni Erdõkéért Környezetkultúra Alapítvány "Te mit gyûjtesz ?" találkozóra hívja azokat az általános-és középiskolás diákokat, akik ásványokat, kövületeket, tücsköt-bogarat, bármilyen, természettel kapcsolatos dolgot gyûjtenek, Szívesen bemutatnák azokat, vagy cserekapcsolatot szeretnének létesíteni. A találkozót november 23-án szombaton 10.00 órától tartják a Tanulmányi Erdõgazdaság székházában, a Honvéd u. 1.szám alatt.0

Sopronban, a Ligno-Nóvum Faipari Szakkiállításon hirdették meg az országos erdõtelepítési programot. Ennek keretében a mostani 19,4 %-ról 25 %-ra nõ majd hazánkban az erdõvel borított terület aránya. A tervben a magánerdõ-telepítések is szerepelnek.