CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. november 08., péntek 01:37


Konferencia a Fertő tó nádasának értékéről- Püspöki Kőfejtő: Kövi benge Tanösvény- Bolyai-évforduló az egyetemen- Diák-szerző Requiem bemutatója- Foglalkoztatási-munkaügyi fórum- Soproni a Duna TV-ben

Hírek, események

Konferencia a Fertő tó nádasának értékéről A Fertő nádasának értékeiről és a hasznosítás lehetőségeiről rendeztek konferenciát az érintett felek az ausztriai Illmitzen. Az országhatár jelentősége a jövőben csökken, így fokozni kell az együttműködést – hangzott el az Illmitzen tartott konferencián. A National Park Neusiedler See – Seewinkel, a Fertő–Hanság Nemzeti Park és a főszervező, az ausztriai WWF munkatársai, szakemberek és gazdálkodók előadásokon és több munkacsoportban vitatták meg a Fertő nádasát érintő kérdéseket.

Termékfejlesztés a Püspöki Kőfejtőben - Kövi benge Tanösvény kialakítása -2002. november 8-án kerül sor Fertőrákoson, a kőfejtő területén a Kövi benge Tanösvény bemutatására és avatására. A Kőfejtő szabadon látogatható fogadó területein a Tanösvény információs táblarendszere a Fertő-tájat, mint világörökséget mutatja be az érintett részek természeti, épített és kulturális, valamint turisztikai erőforrásaival. A gazdag képanyaggal illusztrált táblarendszer magyar-német-angol ismertető részeivel a táj és kultúrák találkozását, a geológiai és éghajlati jellemzőket szemlélteti.

Bolyai-évforduló az egyetemen Bolyai János születésének 200. évfordulójára emlékeznek és egyben a Magyar Tudomány Napjának alkalmából tart emlékünnepélyt november 8-án 10 órai kezdettel a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki, Faipari Mérnöki Kara, a Matematikai Intézet, a Bolyai János Matematikai Társulat soproni tagozata. Az egyetem tanácstermében szakmai előadásra várják az érdeklőket, amelyet követően Bolyai János emléktábláját is megkoszorúzzák majd.

Diák-szerző Requiem bemutatója Kocsis Zoltán, soproni egytemista első művét, a Requiem és könyörgés című misét mutatta be hétfőn a Szent István templomban a Széchenyi Gimnázium kórusa, a Corus Corus Spontanus és a nagylózsi Bel Canto Vegyes Kar. A Pirgerné Megyeri Zita vezényletével megszólaltatott mű sikert aratott.

Foglalkoztatási-munkaügyi fórum a kamarában A Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara és a Pannónia Menedzser Klub Foglalkoztási-munkügyi fórumot szervez november 11-én, hétfőn, 15 órakor a Deák tér 12. szám alatti kamarai székházban. A fórum meghívott vendége: Kiss Péter foglalkoztatási és munkaügyi miniszter. További információk a 99-523-570-es kamarai telefonszámon kaphatók.

Film a Duna TV-ben soproni megszólalóval  November 11-én, 16 óra 25 perckor kezdődik a Duna TV-ben az a film, amelynek egyik megszólaltatott szereplője soproni. Dr. Drabant Ervin A forradalom emlékezete című sorozat ötödik részében szólal meg. Az ötvenhatos Sopronban élő veterán házán minden október 23 és november 4 közötti időszakban nemzeti zászló lobog.