CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. november 11., hétfő 09:43


Kamara: munkaügyi és foglalkoztatási miniszter- A Magyar Arteriosclerosis Társaság kongresszusa- HACCP-tanfolyam és -könyv- A legjobb testvérek jótékony hangversenye- Munkára kész képviselő-testület

Hírek, események

A munkaügyi és foglalkoztatási miniszter a kamarában A Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara és a Pannónia Menedzser Klub Foglalkoztatási Munkaügyi Fórumot rendez november 11-én, hétfőn 15 órakor a kamara Deák tér 12. szám alatti székházában. Vendég: Kiss Péter foglalkoztatási és munkaügyi miniszter. Információ és jelentkezés a 99/523-570-es telefonszámon.

Magyar Arteriosclerosis Társaság 14. kongresszusa Sopronban Hazánkban népbetegségnek számít az érelmeszesedés. Megfelelő kezeléssel azonban sokat lehet javítani a rászorulók állapotán hangzott el a Magyar Arteriosclerosis Társaság 14. kongresszusán Sopronban. Magyarországon szív- és érrendszeri betegségekben halnak meg a legtöbben. Az érelmeszesedés kialakulását és a későbbi szívinfarktust elsősorban a magas koleszterinszint okozza. A baj ellen helyes táplálkozással, a dohányzás mellőzésével, sok mozgással védekezhetünk - mondták el a szakemberek. A Magyar Arteriosclerosis Társaság első ízben ítélt oda 80, a zsír anyagcserezavarok kezelésében nagy tapasztalatot szerzett orvos számára úgynevezett lipidológiai képesítést.

HACCP-tanfolyam és -könyv A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara 2002 novemberében ismét tanfolyamot szervez a HACCP-felkészülés céljából, amelyre várja a jelentkezôket. Jelentkezés és  további információadás: Keresztény Richárd;  tel. 99/523-570. A kamara titkárságán (Sopron, Deák tér 14.) lehet megvásárolni a  HACCP-felkészüléshez szükséges módszertani könyvet. Ára: 6.000 Ft+áfa.

A legjobb testvérek jótékony hangversenye A Soproni Soroptimist Club hagyományos, jótékony célú hangversenyét november 8-án, pénteken 18 óra 30 perctől rendezik meg a Pannónia Med Hotelben. Graziella Provedel (Olaszország) Csajkovszkij, Grieg és Debussy műveket szólaltat meg. A Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola kórusa műsorán egyebek között szigetközi gyermek-játékok, somogyi népdalok szerepelnek. Vezényel Bakonyi Krisztina, zongorán kísér Bánszkiné Hanyvári Ildikó. A belépődíj és egyben a hozzájárulás összege 300 forintos ártól fizetendő. A Soroptimist Club a hangverseny teljes bevételét Sopron hátrányos helyzetű családjainak és gyermekeinek támogatására fordítja. A koncert támogatója a Pannónia Med Hotel. A Soroptimist International a dolgozó nők nemzetközi egyesülete, a soroptimist név jelentése: a legjobb testvérek.

A képviselő-testület munkára kész  Sopron képviselő-testülete felállította bizottságait, megalakultak a frakciók, a képviselőcsoportok kijelölték vezetőiket. Walter Dezső polgármesterrel és a két megválasztott alpolgármesterrel az élen munkára kész a testület. Az önkormányzatnál egyeztetésekkel, tárgyalásokkal telt el a választás utáni időszak. Fontos feladat volt az alpolgármesterek megválasztása, illetve a bizottsági helyek elosztása. Mérlegre került minden voks, amit október 20-án az urnákba dobtak, s a közgyűlésben szerzett mandátumok arányában delegálhattak tagokat a jelölőszervezetek a döntéselőkészítést végző bizottságokba. Végül minden a helyére került, s az új önkormányzat készen áll a munkára. (Kisalföld)