CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. november 12., kedd 10:26


Erdélyi szerzők sz Erdélyi Házban- Katasztrófavédelmi kiállítás- Közmeghallgatás a Városházán- Forgalomelterelés a Baross utcában- A Handler divatbemutatója- Mühl-emlékülés és emléktábla avatás

Hírek, események

Erdélyi szerzők sz Erdélyi Házban  A Soproni Erdélyi Kör szervezésében a Fövényverem utcai Erdélyi Házban Szórványsors-magyar sors és Magyar értékek: Az ősi magyar gyógyítás címmel Bernád Ilona természetgyógyász és Gazda József író közös író-olvasó találkozójára kerül sor november 13-án, szerdán, 18 órakor, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Katasztrófavédelmi kiállítás nyílt a Lackner Kristóf Általános Iskolában. A kiállított képek a megyeu pályázat nyertes munkái. Katasztrófavédelmi szakemberek, a tűzoltóság, a polgári védelem munkatársai is szolgáltattak a munkájukkal kapcsolatos információkat.

Közmeghallgatás a Városházán Sopron Megyei Jogú város Önkormányzata Közmeghallgatást tart november 14-én, csütörtökön a volt Vármegyeháza dísztermében. A közmeghallgatáson tájékoztató hangzik el az önkormányzat jövő évi költségvetési koncepciójának készítéséről, emellett közérdekű kérdések és javaslatok is napirendre kerülnek.

Forgalomelterelés a Baross utcában A Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. megbízásából a soproni Baross utcában közműjavítást végeznek, ezért november 22-ig tehergépforgalom nem bonyolítható az utcában. A Baross és Terv utca, a forgalomelterelés szerint a Bánfalvi út, Ágfalvi út felől közelíthető meg.

A Handler divatbemutatója A Handler Nándor Szakképző Iskola november 13-án, szerdán 17 órakor divatbemutatót tart a Gyermek- és Ifúsági Központban.

Mühl-emléktábla avatás Az eredetileg szerdára tervezett emléktáblaavatást szombaton november 17-én, 14 órakor tartják a Bécsi u. 20. szám alatt. Ma 17 órakor a Várkerület Galériában emlékülésen idézik fel a híres soproni akvarellista mukásságát. A Mühl Aladár születése 100. évfordulója alkalmából rendezett további eseménysorozatok időpotnja és helyszíne megtalálható a Programajánlóban és a Mühl Aladár tanítványainak kiállítása a Várkerület Galériában oldalon.