CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2002. november 14., csütörtök 01:04


Sikerült!! - Feladásra vár az Európa-Levél

Sikerült!!
Feladásra vár az Európa-Levél -képriport

Többször változott a címzett, a "postacím", a bemutatás helye, de egy nem változott: az ötletet elindítók elszántsága és kitartása, akik mellett sokan voltak még Sopronban olyanok, akiknek szívügyévé vált az Európa-Levél sorsa.
    A 2000 őszén elkészült hatalmas, 8×4 méteres méretű, 32 négyzetméteres felületű borítékot először a Sopron Plaza földszinti részén állították  fel a szervezők, ahol a bélyegek árusításában a Magyar Posta is segített. A boríték maga, kartonpapírból készült, súlya több mint 25 kg. A nem könnyű a boríték kiállítását, mozgatását egy fából készült keretszerkezet teszi lehetővé. A fontos kellékek   megtervezésében és kivitelezésében soproni és Sopron környéki iparosok és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának oktatói és hallgatói vettek részt.
    Az akció meghirdetésekor Sopronból és az ország többi részéről is várták a szervezők mindazokat, akik a egy-egy bélyeg felragasztásával a hatalmas boríték  felületére aktívan is hozzá akartak járulni az ügy sikeréhez. Voltak, akik személyesen hoztak bélyeget és olyanok is akadtak, akik postán adták fel az Európa-Levél borítékjára szánt bélyegeket.
Internetes fórum és oldal is segítette az ügyet, amely mára már a finisbe érkezett.

- Sikerült, sikerült, sikerült! - mondta egyik szervező a telefonba, és valóban az utóbbbi két napban a levél "feladása" körüli teendők folynak, amelyek – tekintettel annak hatalmas méreteire – kissé bonyolultabbak a szokásosnál.
Az "Európa-Levél történet" néhány állomását képarchívumunk segítségével felvillantva ezúttal a postára adás készülődését is bemutatjuk, illetve a közjegyző jelentétében történt bélyegszámolást.

S hogy mi lesz a hatalmas boríték és az Európa Levél sorsa és tartalma, az néhány órán belül kiderül...
 

Sopron Plaza : az első bélyegek
A Polgármesteri Hivatal aulája, amikor még Brüsszelbe ment volna a levél
A Pannónia Med Hotelben az országgyűlési képviselő is hozott bélyeget
2002. november 12. feladásra készítik a hatalmas borítékot
Itt kell behehelyzni a levelet a  hatalmas borítékba,  mutatja a levél egyik feladója: Hillebrand Imre
A megszámolása váró bélyegmennyiség és ...
a közjegyző jelenlétében történt egyenkénti számolás