CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. november 14., csütörtök 13:28


Kisebbségi önkormányzatok- Közgazdászok tanácskozása az egyetemen- Fotókiállítás a Községvédõ és Szépítõ Egyesületrõl- Kitüntetett soproni fizikatanár

Hírek, események

Kisebbségi önkormányzatok November 13-án tették le az esküt és vették át megbízólevelüket a kisebbségi önkormányzat megválasztott képviselõi.
A görög, bolgár, a horvát, a cigány és a német önkormányzat öt-öt képviselõje Dr. Ocsák József a Helyi Választási Bizottság elnöke és Dr. Adorján József elnökhelyettes jelenlétében tették le az esküt és vették át megbízólevelüket. A kisebbségi önkormányzatok elnököt és elnökhelyettest is választottak.
A görög önkormányzat elnöke Szabó Pálné, alelnöke Seidl Ernõné, a bolgár önkormányzat elnöke dr. Irinkov Dimiter, alelnöke Rábensteiner Viktor Imre, A horvát önkormányzat elnökévé dr. Payrits Ferencet, alelnökévé pedig dr. Grubits János Ferencet választották. A cigány kisebbségi önkormányzat elnöke Tölgyesi Géza, helyettese Alt Éva lett. A német kisebbségi önkormányzat elnökévé Hirschler Rezsõt, alelnökévé Krisch Aladárnét választották.

Közgazdászok tanácskozása az egyetemen Elõadás az egyetemen November 15-én, pénteken 9 órakor az egyetem B épülete tanácstermében a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara rendezésében tanácskozásra kerül sor. Oktatók és gazdasági szakemberek a globalizáció és az európai biztonság összefüggõ kérdéseirõl, a vállalatirányítás válságáról, a Kárpát-medence magyarságának demográfiai helyzetérõl, a jövedelem egyenlõtlen alakulásáról hallhatnak elõadásokat.

Fotókiállítás a Községvédõ és Szépítõ Egyesületrõl A Fertõszentmiklósi Községvédõ és Szépítõ Egyesület november 15-én megalakulása 15. évfordulóját fotókiállítással ünnepli. Délután 5 órakor az egyesület tevékenységét bemutató kiállítás a Katolikus Népházban nyílik.

Kitüntetett soproni fizikatanár Kiemelkedõ szakmai, tanári munkája elismeréséül az Ericcson Magyarország Kft., a Graphisoft Rt. és a Richter Gedeon Rt. közös életmûdíját kapta meg Nagy Márton a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) tanára, a fizika ismert és elismert oktatója, aki 46 éve végzi tanári munkáját, fejt ki fáradhatatlan küzdelmet a fizikaoktatás javítása érdekében, szervezi a hazai tehetségkutató fizikaversenyeket. Több kitüntetés és elismerés mellett kapta meg Nagy Márton a 2002. évi "Rátz tanár úr" díjat, amelyet november 18-án, hétfõn 18.00 órakor Budapesten a Thália Színházban tartandó ünnepélyes díjkiosztáson vehet majd át.