CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2002. november 14., csütörtök 23:36


Közmeghallgatás

Közmeghallgatás

2002. november 14-én tartotta első közmeghallgatását Sopron újonnan megválasztott képviselőtestülete a Vármegyeháza nagytermében.

Az ülésen, amelyen huszonnégy képviselő várta a polgárok kérdéseit,Walter Dezső polgármester köszöntötte a jelenlévőket és dr. Szájer József országgyűlési képviselőt, aki szintén részt vett a rendezvényen.

A közmeghallgatáson felszólalók nem közvetlenül a meghirdetett, jövő évi költségvetési koncepcióval kapcsolatban tettek fel kérdéseket és javasoltak megoldásokat a város különféle területeken jelentkező gondjainak megoldására, hanem alapvetően a közvetlen lakókörnyezetükkel kapcsolatos gondjaikat ismertették a testülettel.
Így kérdéseket tettek fel a Virágvölgy szabályozási tervével, a belterületbe vonással, és csatorna közművel kapcsolatos késlekedésekről, Walter Dezső polgármester ígéretet tett, arra, hogy mielőbb közgyűlés elé fog kerülni ezeknek a kérdéseknek a megtárgyalása. Kuslits Tibor főépítész hozzászólásában közölte, hogy nincs törvényességi akadálya annak, hogy a Rendezési Terv utolsó pontját a közgyűlés újratárgyalja.

Kérdések merültek fel a közterületek, épületek tisztaságáról és állagáról, a Storno utcai építkezésről, a Paprét és a Paprét 26. szám alatti épület áldatlan állapotának megszüntetéséről, a Várkerület kétirányusításáról és a Volán helyközi járatainak eltereléséről a Várkerületről, a Csengery utca tehermentesítéséről, az Erzsébet Kórház előtti autóbusz megálló útkorrekcióval való létrehozásáról. Valamennyi kérdés megoldása kihatással van a jövő évi költségvetésre.

A felvetett kérdések mellet javaslatok is elhangzottak a Mély út környéki kis parcellák rendezésével és kerékpárút létesítésével kapcsolatban, a parkolási rend megváltoztatásáról a mai viszonyoknak megfelelően, forgalom lassítók elhelyezéséről a gyerekintézmények előtti útszakaszokon, valamint sor került egy Virágos város című tanulmány felajánlására is a városvezetés számára.

A közmeghallgatás befejezéseként Walter Dezső polgármester ígéretet tett, arra, hogy a nagy  számú kérdés és javaslatra írásos választ kapnak a felszólalók, ugyanakor ezek alapján sor kerül a megfelelő intézkedésekre is.

sztoth