CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. november 15., péntek 23:56


Melegrekord szombaton?- 'Kosz-Góc': az AKSI akciója- Mühl Aladár emlékrendezvények - Borostyán a tenger kincse- I. Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferencia- Felavatták Simon Tibor síremlékét

Hírek, események

Melegrekord szombaton? A meteorológiai előrejelzések szerint 18-23 Celsius fokot is elérhet a legmagasabb napi hőmérséklet szombaton Sopronban. A melegfront a Nyugat-Európából érkező több központú ciklonnak köszönhető. Lehűlés hétfőtől várható a térségben, de az elkövetkező hét átleghőmérséklete még így is az átlagon felüli lesz.

"Kosz-Góc" Az Aktív Soproni Ifjak mindenkit szeretettel várnak, november 16-án, 11 órakor a Gyermek- és Ifjúsági Központ udvarán megrendezendő "Kosz-Góc" programra. A rendezvény keretében őszi nagytakarítást tartanak a Gyermek- és Ifjúsági Központ környezetében és a szomszédos
Erzsébet kertben.

November 16-án, szombaton 14 órakor – megváltozott időpontban – kerül sor a Mühl Aladár emléktábla-avatásra a Bécsi u. 20. szám alatt. A Festőteremben szombaton, november 16-án, 17 órakor Sulyok Gabriella grafikusművész nyitja meg a felejthetetlen művész munkásságát bemutató emlékkiállítást.

A Borostyán a tenger kincse A Soproni Magyar Lengyel Baráti Kör szervezésében A Borostyán a tenger kincse címmel előadásra várják az érdeklődőket november 17-én, vasárnap, 15.30 órakor a Várkerület 19. Szám alatti székházba.
Előadók: Bozena Rudnicka muzeológus és Katarzyna Kwiatkowska régész a Lengyel Tudományos Akadémia varsói Föld Múzeumának munkatársai.

I. Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferencia Harmadik napja tart a Pannonia Med Hotelben az I. Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferencia, melyet hagyományteremtő szándékkal hívtak össze. A négy napos konferencián atermészetvédelem, a nemzeti parkok, a kutató intézetek, a felsőoktatási intézmáények vezetői és civil szervezetek képviselői tanácskoznak, osztják meg egymással tapasztalataikat.  
 
 

Igen nagy érdeklődés kísérte a konferencia előadásait
Az előadások során a veszélyeztetett fajok védelmének kérdéseivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A Farkasréti temetőben felavatták Simon Tibor síremlékét  Az április 23-án 36 éves korában elhunyt Simon Tibor síremlékét avatták fel november 14-én a Farkesréti temetőben. A kereszttel, zöld sassal és futball-labdával díszített sírkő felszentelésén a családtagok mellett Simon egykori ferencvárosi játékostársai is részt vettek, s jelen volt Gellei Imre szövetségi kapitány.