CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. november 21., csütörtök 01:40


Nyugat-dunántúli borvidékek bemutatója Röjtökmuzsajon- Civil forgatókönyvek- Irodalmi pályázat a barátságról- Lemondott Berényi János- Új bank Sopronban- Konferencia a Tisza-völgy árvízvédelmérõl

Hírek, események

Nyugat-dunántúli borvidékek bemutatója Röjtökmuzsajon Az FVM Agrármarketing Centrum Kht. Nyugat-Dunántúli Regionális Iroda és a Bormarketing Mûhely Kht. közös szervezésében a nyugat-dunántúli borok népszerûsítésére rendeznek elõadásokkal egybekötött üzletember-találkozóz ma Röjtökmuzsajon.
A rendezvény célja a nyugat-dunántúli régió legnemesebb palackozott borai bemutatkozási lehetõségének biztosítása. A bortermelõkkel való személyes kapcsolat kialakítását is fontosnak tartják a szervezõk, akik a gazdag, borkóstolással egybekötött bemutatón bemutatkozási lehetõséget biztosítabak a Balatonmelléke, a Pannonhalma-Sokoróalja és a Soproni borvidékek – 18 borosgazda –  bemutatkozásának.

Civil forgatókönyvek Csapody Tamás Civil forgatókönyvek címû, húsz év válogatott tanulmányait, publicisztikáit tartalmazó kötetének bemutatója lesz
 november 23-án, szombaton, 16 órakor. A mûvet Szyksznian Wanda grafikusmûvész alkotásai illusztrálják.
 A könyvbemutatón Csizmadia Ervin politológus, Gromon András teológus, Szilágyi Ákos esztéta és a szerzõ beszélgetésére kerül sor, amelyet Pluzsik Tamás vezet.
A bemutató idején látható Szyksznian Wanda illusztrációiból nyíló tárlatot Kovács-Gombos Gábor festõmûvész nyitja meg. A bemutató helye: B.W. Pannopnia Med Hotel, Várkerület 75. További információk

Irodalmi pályázat a barátságról  A Soroptimist Club Sopron karácsonyi pályázatot hirdetett Sopronban és környékén élõ diákoknak. A pályázat témája a barátság. Pályázni lehet verssel, mesével, novellával, vagy esszével. A beadási határidõ december 3. A pályázatok értékelése három korcsoportban történik: általános iskola alsó és felsõ tagozata, illetve középiskola.

Lemondott Berényi János GYSEV Rt. közgyûlésén egyebek mellett személyi változásokról is döntöttek. Berényi János benyújtotta lemondását. Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét az igazgatóság tagjává választották. - Elfogyott körülöttem a levegõ nyilatkozta Berényi János a MTV 1-ben.

Új bank nyílik Sopronban A tervek szerint jövõ nyáron kezdi meg mûködését a Sopron Bank Rt. A kereskedelmi pénzintézetet kétmilliárd forint jegyzett tõkével hozta létre a Bank Burgenland. Az alapító szándéka szerint az új soproni székhelyû, eurórégiós funkciókat is ellátó bank, szándéka szerint ahhoz is szeretne hozzájárulni, hogy Sopron a jövõben meghatározó pénzügyi központ legyen

Konferencia a Tisza-völgy árvízvédelmérõl A Magyar Hidrológiai Társaság a Tisza-völgy árvízvédelmének fejlesztése címmel szervez szakmai konferenciát és fórumot Budapesten, november 22-én, pénteken, a VITUKI Kongresszusi teremben (9. Kvassay Jenõ út 1.). A szakmai konferencia a Magyar Tudomány Napja - 2002. évi rendezvénysorozatához kapcsolódik.