CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. november 22., péntek 13:01


Az Ikva Rádió hírei


A Magyar Hidrólógiai Társaság soproni szervezete a héten tartotta soros tisztújítását. A 77 fős szervezet újraválasztott elnöke Havas András, titkára Varga Ákos lett, az alelnököt a későbbiekben fogják megválasztani.

A Lővér Fedett Uszoda holnap 9-től 11.00 óráig, vasárnap 15.00-től 20.00 óráig tart nyitva, a szauna holnap zárva lesz. A megváltozott nyitva tartás oka az, hogy vasárnap 10.00 órától tartják az uszodában a XXIV. Csík Ferenc Nemzetközi Úszó Emlékversenyt.

Az EVA-ról, vagyis az egyszerűsített vállalkozói adóról tartanak tájékoztatót az érdeklődőknek ma délelőtt 10.00 órától az Ipartestület székházában, a Csengery u 55.szám alatt. A rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettel várnak.

"Magyar nyelv az iskolában" címmel új program indul 9 kelet-ausztriai középiskolában. A szervezők a programot nem csak az iskoláknak, hanem azoknak a cégeknek, szervezeteknek is ajánlják, akiknek szükségük van, vagy az Uniós csatlakozás után szükségük lehet magyarul beszélő munkatársakra.

November 27-28-án, a jövő héten szerdán és csütörtökön Sopronba látogat Aáry Tamás, az oktatási jogok biztosa. A biztos, Nyílt Panasznapot tart szerdán 16.00 órától a Gyermek- és Ifjúsági Központban. Személyes találkozásra várja mindazokat, akik bármilyen oktatással-neveléssel kapcsolatos ügyben az ő eljárását kezdeményezik. A rendezvény az Aktív Soproni Ifjak és a Biztosi Hivatal kezdeményezésére valósul meg.

A Castanea Környezetvédelmi Egyesület meghívására, Marton Marcell tart előadást november 27-én szerdán 17.00 órától a MTESZ-székházban. Előadásának címe: Keleti harmóniák és őseink összhangja.

A Schilling János Alapítvány pályázatot hirdet a VasVilla Szakképző Iskolában bármilyen villamosipari szakot elvégzett fiatalok körében. Az Alapítvány kuratóriuma a Schilling János díjat és a vele járó 100.000 Ft jutalmat ajánlja fel annak, aki a fentiek közül országos helyezést ér el a Legrand Kontavill Országos Szakmai Versenyen. Érdeklődni lehet a o6 30 985-0365-ös telefonszámon Kummer Zoltán oktató-mérnöknél. További információk: www.legrand.hu