CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. november 26., kedd 11:21


Az Ikva Rádió hírei


Jövő év közepétől megkezdi működését a Sopron Bank. A pénzintézet, melyet a Bank Burgenland hozott létre, 2 milliárd forint törzstőkével, az országban egyedülálló módon működik majd vidéki központtal. A város nevének használatára Sopron közgyűlése adott engedélyt. A Sopron Bank induláskor a városi irodákban 18-20 embernek tud munkát biztosítani. A későbbiekben tervezik Vas és Zala megyei fiókok nyitását is.

Az ÁNTSZ az év végéig adott haladékot a Soproni Mentőállomás működési feltételeinek javítására vagy egy új mentőbázis megépítésére, ellenkező esetben be is zárhatják az intézményt. Ha a város mentőállomás nélkül marad, csak a 30 km-re fekvő Lövőről tudják biztosítani a sürgősségi betegellátást.

Két éves előkészítés után megkezdődött a védett nagycenki hársfasor megújítása. Az elkorhadt ágakat levágják, a beteg egyedek helyére pedig fiatal fákat ültetnek a szakemberek. A több évig tartó munkára azért van szükség, mert az utóbbi években már életveszélyessé vált a fasorban sétálni a hárs fák rossz állapota miatt, a korhadt törzsű fákat ugyanis könnyen kidöntheti a szél.

A Castanea Környezetvédelmi Egyesület meghívására, Marton Marcell tart előadást november 27-én szerdán 17.00 órától a MTESZ-székházban. Előadásának címe: Keleti harmóniák és őseink összhangja.

A Schilling János Alapítvány pályázatot hirdet a "VasVilla" Szakképző Iskolában bármilyen villamosipari szakot elvégzett fiatalok körében. Az Alapítvány kuratóriuma a Schilling János díjat és a vele járó 100.00 Ft jutalmat ajánlja fel annak, aki a fentiek közül országos helyezést ér el a Legrand Kontavill Országos Szakmai Versenyen. Érdeklődni lehet a 06 30 985-0365-ös telefonszámon Kummer Zoltán oktató-mérnöknél. További információ: www.legrand.hu

A Soproni Rendészeti Szakközépiskola éles lőgyakorlatot tart a Harkai Katonai Lőtéren november 29-ig. Kérik, hogy ebben az időszakban 8.00 és 15.00 óra között, a balesetek megelőzése céljából, mindenki kerülje el a lőteret.