CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. november 27., szerda 00:45


Soroptimist Club Sopron: Jótékony ruhavásár és játszóház - IV. Sixtus pápa ajándéka Bánfalván - A Líceum Diákszövetség pályázatot hirdet Dr. Lampérth Gyula emlékére

Hírek, események

Soroptimist Club Sopron: Jótékony ruhavásár és játszóház Soroptimist Club Sopron hagyományos jótékony célú ruhavásárt rendez  2002. november 30-án, szombaton 9-12 óra között a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola előterében. A ruhavásár ideje alatt kézműves játszóház várja a gyermekeket - az iskola pedagógusainak közreműködésével - a karácsonyi készülődés jegyében.
A Soroptimist Klub a ruhavásár teljes bevételét Sopron hátrányos helyzetű családjainak és gyermekeinek támogatására fordítja.  A ruhavásárt adományaival támogatja a Kismartoni (Eisenstadt) Soroptimist Club. A "Soroptimist International"  a dolgozó nők nemzetközi egyesülete...  A "Soroptimist" név a latinból ered: "sorores optimae", "a legjobb testvérek"-et  jelenti

IV. Sixtus pápa ajándéka Bánfalván Az 520 éves hajdani Pálosrendi Hegyitemplom előtti tisztelgésül kiállítás nyílik a Bánfalvi Könyvtárban (Bánfalvi út 180. Telefon: 99/330-448) 2002. december 1-én, 17 órakor. A kiállítást: dr. Kubinszky Mihály egyetemi tanár nyitja meg.
Bemutatásra kerülnek: miseruhák,  templomról szóló fotók, könyvek, dokumentumok. A kiállítás december 16-ig látogatható, hétfő-szerda-péntek: 10-12 és 15-17.30 óra között.

A Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum Diákszövetsége pályázatot hirdet Dr. Lampérth Gyula emlékére. Az újra evangélikus Líceum - a Líceum története a '90-es évek elején címmel. Pályázhatnak a Líceum felsőéves diákjai (9-12. évfolyam) és az öt éven belül érettségizett, volt licisták. A pályamunka terjedelme 10-15 oldal, valamint függelék. Beadási határidő: 2003. január 15. A pályadíj 25.000 Ft. A pályamunkák elkészítéséhez a Soproni Nemes Magyar Társaság által szervezett előadás nyújt segítséget, melyen öregdiákok mesélnek élményeikről.