CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. december 01., vasárnap 14:12


Gasztronómiai fórum-Bolt Brennbergbányán-Kamara: járulékváltozások és építőipari EU-s felkészítő- Kulturális és Konferencia Központ: Vásár és játszóház- Felmérés a soproni szórakozási lehetőségekről

Hírek, események

Gasztronómiai fórum a Hotel Sopronban December 3-án a Succes & Salad havonta megjelenő gasztronómiai magazin szervez  termékbemutatóval egybekötvet tapasztalatcserét, amelyen a szakma legjobbjai találkoznak. Többek között a kreatív konyha, a sajtok szerepe a gasztronómiában, alapanyagtrendek, kreatív cukrászat témakörökről lesz szó.

Bolt nyílt Brennbergbányán Újra van vegyes élelmiszerboltja Brennbergbányának. A közel egy éve bolt nélkül maradt brennbergieknek november 28-án újra bolt nyílt a településen. Az önkormányzat tulajdonát képező bolt felújítására közel 2,5 millió forintot fizetett a boltot üzemeltető vállalkozás.

Kamarai rendezvények: 2003-as járulékváltozások és építőipari vállalkozók EU-s felkészítése Konzultációval egybekötött tájékoztatót szervez a soproni Kereskedelmi és Iparkamara december 3-án 15 órakor, a Deák tér 14. szám alatti székházban, amelyen az egészségügyi- és nyugdíjjárulék szabályozásában bekövetkező változásokról Hulák Zsuzsa, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium illetékese ad felvilágosítást. A részvétel ingyenes.
Az építőipari tevékenység szabályozása az EU-ban címmel december 3-án, 15 órakor a MTESZ-székházban (Sopron, Széchenyi tér 2.) ingyenes felkészítő várja az érdeklődőket. A kamarai rendezvényekkel kapcsolatos felvilágosítást a 99-523-570-es telefonszámon lehet kérni.

Népművészeti és Iparművészeti vásár várja december 6-7-8 án a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ előtti téren a soproniakat. A  karácsony jegyében szervezett vásárral egyidőben december  7-8-án (szombaton és vasárnap) ünnepi dekorációk és ajándékok készítésére várják a Festőterembe mindazokat, akik az üvegfestés, szalmafonás, gyékényszövés, virágkötészet segítségével hasznos időtöltéssel szeretnének ajándékokat készíteni. A részvétel önköltséges, díja: 1.000,- / fő / foglalkozás. A szervező Pro Kultúra Kht. kéri, hogy előzetes jelentkezésüket a Jegyirodában jelezzék.

A soproni szórakozási lehetőségeket mérték fel és értékelték ki tanulmányban a Nyugat-Magyarországi Egyetem KTK IV. évfolyamos marketing főszakirányos hallgatói. A soproni szórakozási lehetőségek értékelése című projektet készítői hétfőn mutatják majd be a sajtónak.