CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. december 04., szerda 12:21


Szent Miklós Napok: kulturális fesztivál- Adventi Tárlat: könyv-, és CD-bemutatók- GySEV-bemutatkozás- 50 éves a Pedagógusok Művelődési Háza- Könyv: A kántortanító- Corvinus Magyar Osztrák Baráti Kör

Hírek, események

A Szent Miklós Napok jegyében december 3-9 között a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központ rendezvénysorozata keretében ma Latin Fiesta címmel Horgas Eszter fuvolaművész és a Class & Jazz Band koncertje lesz. Csütörtökön a Magyar Akadémia Vonósnégyese ad koncertet. Pénteken a Söndörgő Együttes és Wertetics Orkestar koncertje, valamint délszlás táncház várja a Balkán Folkot kedvelőket. A kisebbeknek Csukás István A téli tücsök meséi címmel a kecskeméti Ciróka Bábszínház előadását vasárnap két időpontban is játszák. A Kaláka 33 év-33 dal címmel bemutatott koncertjére december 9-én  kerül sor.

Népművészeti és iparművészeti vásár is várja december 6-7-8 án a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ előtti téren a soproniakat. A  karácsony jegyében szervezett vásárral egyidőben december  7-8-án (szombaton és vasárnap) ünnepi dekorációk és ajándékok készítésére várják a Festőterembe mindazokat, akik az üvegfestés, szalmafonás, gyékényszövés, virágkötészet segítségével hasznos időtöltéssel szeretnének ajándékokat készíteni. A részvétel önköltséges, díja: 1.000,- / fő / foglalkozás.
A szervező Pro Kultúra Kht. kéri, hogy előzetes jelentkezésüket a Jegyirodában jelezzék.
Kulturális programajánlat is színesíti a rendezvényt.

Adventi Tárlat, könyv-, és CD-bemutató Adventi Tárlatra hívja a soproniakat a Soproni Képzőművészeti Társaság és a Soproni Irodalmi Társaság. December 8-án, 11 órakor a Várkerület Galériában Walter Dezső polgármester köszöntőjét és Keresztény Richárd, a SKT elnöke megnyitóját követően bemutatják a Soproni Füzetek 2002 művészeti antológiát, Bősze Balázs Naplórészletek című könyve és T. Horváth József  Ez az a hely... című, soproni költők megzenésített verseit tartalmazó CD -je.

GySEV-bemutatkozás GySEV prezentációra került sor hétfőn a Hotel Sopronban, amely alkalmával Walter Dezső polgármester, valamint Kalmár István és Hruby József alpolgármesterek, illetve a Polgármesteri Hivatal irodavezetői a GySEV tevékenységéről és távlati terveiről tájékozódtak. A megbeszélésen az Európai Unióhoz való csatlakozás aktuális, a két fél együttműködését is érintő kérdései, a vonalfejlesztések is szóba kerültek. Walter Dezső polgármester rendszeressé szeretné tenni a hétfői tájékoztatáshoz hasonlóakat.

A Pedagógusok Művelődési Háza fennállása 50. évfordulója alkalmából ünnepségre kerül sor szombaton, 15 órakor a B. W. Pannonia Med Hotelben. A Művelődési Házban a ház alkotócsoportjainak munkáiból összeállított kiállítás is nyílik az ünnepi alkalomra.

A kántortanító címmel jelent meg a közelmúltban Haller István, soproni nyugdíjas-pedagógus könyve. Haller István ének-zene-történelem szakos tanár Debrecenből költözött Sopronba, Bárdos Lajos tanítványa volt. Könyvében, amely érdekes olvasmány életének eseményein keresztül jeleníti meg a kor társadalmi történésit.

A Corvinus Magyar Osztrák Baráti Kör tart ma összejövetelt a Várkerület 19. szám alatti székhelyén. Bencze Bernadett főiskolai adjunktus Heródes címmel tart előadást. Pénteken délelőtt a 2002. évben végzett tevékenységről és a jövő év programjairól tart tagjainak beszámolót a Corvinus Kör.