CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. december 04., szerda 12:22


Az Ikva Rádió hírei


10 hónap után folytatódhat az építkezés a Bástya utcában. A vizsgálatok során kiderült: a műszaki iroda jogszabályt sértett, amikor kiadta az építési engedélyt a Hotel Sopron melletti területre. A terveket módosították, így mostantól újra indulhatnak a munkálatok.

Ízisz-szentélyre bukkantak a régészek a soproni bencés rendház udvarában. Az egyiptomi istennő tiszteletére emelt templom oltárköve a napokban került elő, a talajvíz szintje alól. Hasonló leletet eddig hazánkban csak Szombathelyen találtak.

Karácsonyi vásár lesz a Szent István Iskolában december 6-án pénteken 14.00-től 18.00 óráig. Olcsó, de kedves és értékes ajándékok várnak a látogatókra. Többek között ajándéktárgyak, kerámia, bőrdíszmű, gyertyatartók, kegytárgyak, könyv, játék, viaszgyertya, szaloncukor, karácsonyi csomagolók, pulóverek. A kicsiknek & szüleiknek játszóházat rendeznek, 15.00-től 17.00 óráig.

A Vöröskereszt véradásra várja ma 11.00-től 17.00 óráig a Nyugat-Magyarországi Egyetem hallgatóit és oktatóit az Egyetem Ady Endre úti kollégiumában.