CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2002. december 06., péntek 01:07


Személyes jutalmából adott a rászorulóknak

Személyes jutalmából adott a rászorulóknak

    Öt soproni család is részesült abból a tankönyvtámogatásból, amelyet Ivanics Ferenc a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke személyes jutalmából ajánlott fel a rászoruló gyerekek családjainak. A Szent István Római Katolikus Általános Iskolában tartott ünnepélyes átadáson Ivanics Ferenc elmondta, 80 pályázat közül a három fős szakmai bíráló bizottság az eredetileg 40 támogatandó közül, a saját maga személyes hozzájárulását is felajánlva, végül is 52 pályázatott részesített kedvező elbírálásban.

A megyei közgyűlés alelnöke arról is beszélt, hogy a keresztény értékrendnek természetes eleme a másoknak való segítés, amely különböző formában történhet meg, ezért gondolta úgy ő maga és még néhányan a bíráló bizottságból, hogy segíteni kell azokon, akiknek nagyon fontos lett volna, hogy ingyenesek legyenek az iskolai tankönyvek.
- Kötelességünk azokra figyelni és azokon segíteni, akik a világban talán nem tudnak mindig kellő képpen eligazodni. Egy társadalomnak, egy közösségnek az erejét mindig az mutatja meg, hogy mennyire tud a lemaradottakon, az elesetteken segíteni és csak akkor tudunk erősek lenni, ha adni tudunk a magunkéból ehhez a közös erőhöz - mondta Ivanics Ferenc, akinek azért is jelentett külön örömöt, hogy a soproniaknak a Szent István Iskolában adhatta át elnyert támogatásukat, mert mint említette, gyerekkorában a Szent István templomba járt hittanórára.

T.É.