CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2002. december 08., vasárnap 23:57


Kiállítás és emlékülés

Tizenöt éves jubileumát ünnepelte a Corvinus Kör

Tizenöt éves jubileumát ünnepelte a Corvinus Kör

    1987-ben kezdődött a Magyar Osztrák Baráti Társaságként útjára indított Corvinus Kör története, amely 1987. december 11-i napján az akkori Liszt Ferenc Művelődési Központban tartotta alakuló közgyűlését.
    Akkor az érdeklődők teljesen megtöltötték a kamaratermet. Szalai Csaba ismertette a kör célkitűzéseit, alapszabályát, majd megválasztották a Magyar-Osztrák Baráti Kör vezetőségét: elnök Metzl János, alelnökök Keresztény Richárd, Friedrich András, titkár Szalai Csaba lett.
    Bécsújhelyen (Wiener Neustadt) 1988. március 19-én került sor a Bécsújhelyi Corvinus Kreis megalakulására, amelynek Stefan Franye lett a választott elnöke; a Corvinus Körhöz Krems városa is csatlakozott. A megalakulást követően számos – a határmenti regionális együttműködést elősegítő – közös programot szervezett a két kör, amelyekbe Kőszeg és Kismarton (Eisenstadt) is aktívan bekapcsolódott. Az 1991-ben lemondott Szalai Csabát a titkári poszton Krisch Aladár váltotta fel.

Korschné Szécsényi Ildikó, a jubileumi kiállítás szervezője

    Az idei tizenötödik jubileumi évfordulón a Várkerület Galériában a kör eddigi tevékenységét bemutató dokumentumokból és relikviákból nyílt kiállítás. A szép számmal megjelent köri tagok meghallgatták az elmúlt évről szóló beszámolót, majd fehér-asztalos ünnepi megemlékezésen vettek részt, ahol Krisch Aladár köszöntötte e résztvevőket. A Corvinus Kör tagjainak – akik között több alapítótag is jelen volt – eddigi munkáját és a rendezvényeken való részvételét emléklappal köszönte meg a vezetőség.