CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. december 09., hétfő 23:50


Zeneiskolások adventi hangversenye - Sikeres Rotary-bál - A Városszépítő Egyesület közgyűlése - Karácsonyi népszokásokról

Hírek, események

Zeneiskolások adventi hangversenye A Soproni Zeneiskola szeretettelé hív minden sopronit adventi hangversenyére. A zeneiskola harmincnál is több növendéke ad majd koncertet december 10-én, kedden 17.30-kor a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. Többek között Gluck, Handel, Szokolay, Kabalevszky, Weber, Kodály, Torelli, Chopin, Rimszkiy-Korszakoff, Liszt, Ravel műveket, karácsonyi dalokat adnak elő klarinéton, zongorán, trombitán, oboán, hegedűn, csellón, harsonán, fuvolán és ütős hangszeren; énekel a kamarakórus, és fellép a Divertimento vonósnégyes.

Rotary-bál Több mint ötszáz vendége volt a hétvégén a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban tartott Rotary Bálnak, amelyen több mint hárommillió forint bevétel gyűlt össze a szervezők által meghirdetett karitatív célokra: a kismartoni Rotary Klubbal közösen történő doborjáni Liszt Ferenc emlékház felújítása, magyar feliratokkal való ellátása, négy-négy soproni vendéglátó-tanuló innsbrucki tanulmányútja finanszírozása, gyermekotthonok és rászorulók karácsonyi megajándékozása. Az eseményre huszonöt soproni vendéglátóhely ajánlott vacsorát, a zenét a Benkó Dixiland Band szolgáltatta. A bál résztvevőit Szokolay Sándor zeneszerző, levélben pedig Mádl Ferenc köztársasági elnök is köszöntötte. A magyar vendégek mellett a németországi Rosenheimből, Bécsből, Bécsújhelyről, Kismartonból is érkeztek rotarys résztvevők.

Városszépítő Egyesület közgyűlése Tisztújító közgyűlését tartja kedden, december 10-én a Városszépítő Egyesület. A közel négyszáz tagot számláló egyesület közgyűlésén nyolc jelölt várja a megmérettetést, amelyet követően aktuális kérdésekről is szó esik majd. A jövő év feladatai között a Hűség Kút építéséről is tanácskoznak a városszépítők.

Karácsonyi népszokásokról Luca napi előadásra hívja a szervező, a Castanea Környezetvédelmi Egyesület az érdeklődőket. A karácsonyi népszokásokról - Vadrózsától a lucfenyőig címmel dr. Lanczendorfer Zsuzsanna néprajzkutató tart előadást december 13-án pénteken 17 órakor a MTESZ-székházban (Széchenyi tér 2.).