CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. december 10., kedd 14:32


Az Ikva Rádió hírei


Befejezték a Sopron, Híd utcai orvosi rendelők felújítását. A régi helyen, a Híd u. 21.szám alatt, felújított berendezéssel, korszerű műszerekkel kezdődik a betegellátás a gyermek és felnőtt rendelőkben.

"A holocaust tudományos és pedagógiai dimenziói" címmel magyar-osztrák tanár továbbképző tanfolyamot rendeznek december11-14. között a Nyugat-Magyarországi Egyetemen.

Véradás: ma 14.00-19.00 óra között Lövő és Nemeskér polgárait illetve a Roto Elzett munkatársait várják véradásra a Lövői Általános Iskolában.

A Lővér fedett uszoda december 16-án, hétfőn 14.00 óra helyett 16.00 órakor nyit a városi diákolimpia megrendezése miatt.

December 13-án pénteken, Luca napján dr. Lanczendorfer Zsuzsanna néprajzkutató tart előadást a METESZ székházban, a karácsonyi népszokásokról. A rendezvény 17.00 órakor kezdődik.

Feszültség alá helyezték a Sopron-Szombathely vasútvonal felső vezetékét, A 25 ezer voltos kábel 2 méteren belüli megközelítése életveszélyes. Dr. Józan Tibor vasútigazgató elmondta, a villamos vontatású közlekedés december 15-én indul meg a két város között. Rövidül a menetidő és változik majd a menetrend is.

Az Országos Vérellátó Szolgálat, a Vöröskereszt, és a történelmi egyházak december 2-20.között "A Vér Ajándék" címmel "adventi Véradásra" várja a segítőkész embereket a Területi Vérellátó Intézetbe. A véradásra munkanapokon 8.00 és 15.00 óra között lehet jelentkezni a helyszínen.