CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. december 11., szerda 13:13


Zeneiskolások adventi koncertje - Az Egyetem adventi zárókoncertje - Soproni anziksz: könyvbemutató - 2. Business Network Event - Adventi Koncert Bánfalván - A Moby Dick Sopronban

Hírek, események

Zeneiskolások adventi koncertje Nagy sikerű adventi koncertet adtak a Soproni Zeneiskola növendékei december 10-én a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. Többek között Gluck, Handel, Szokolay, Kabalevszky, Weber, Kodály, Torelli, Chopin, Rimszkiy-Korszakoff, Liszt, Ravel műveket, karácsonyi dalokat adtak elő klarinéton, zongorán, trombitán, oboán, hegedűn, csellón, harsonán, fuvolán és ütős hangszeren. Fellépett még az iskola kamarakórusa és a Divertimento vonósnégyes.

Adventi zárókoncert December 11-én, szerdán, 7 órakor kezdődik a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban a Nyugat-Magyarországi Egyetem hagyományteremtő céllal szervezett hangversenysorozatát záró adventi koncert. A belépődíj nélkül látogatható hangversenyen elhangzik Bárdos Lajos Karácsonyi bölcsődala, valamint Kodály-, Handel-, Bach-, Mozart-, Chopin-, Schubert-művek. Fellépnek az egyetem oktatói, zenét tanuló hallgatói és a karokon működő művészeti csoportok.
 

Soproni anziksz Csütörtökön 15-17 óra között mutatják be az István bíró utcai Kreatív Plusz bemutatóteremben a Soproni anziksz, Gyürü Ernő gyűjteményéből készült régi képeslapválogatást, amelyhez ajánlást és magyarázatokat Hárs József helytörténész írt.
A  3 nyelvű, keménytáblás kiadvány bizonyára sok lokálpatriótának okoz örömet, a régi mára már többnyire eltűnt, hamisíthatatlan és egyedi soproni látképeivel.
"Életünk keretét adó városképek a 19-20. század Sopronáról. A fólió-méretű album sok-sok lapja közül válogatott darabjai idézik fel az elkövetkező oldalakon azt, ami számukra a megszokott hétköznapokat jelentette, számunkra rácsodálkozás és nosztalgia" - írja az értékes gyűjtemény ajánlásában Hárs József.

2. Business Network Event találkozót szervez csütörtökön a Juniorchamber /Magyar Ifjúsági Kamara/ soproni szervezete. A Pannónia Med Hotelben tartott rendezvényen képviselteti magát Sopron város polgármestere, a város vezetői, a Fiatal Vállalkozók Szövetsége Sopron régi,  ma  már a város gazdasági elitjéhez tartozó  tagjai, valamint a gazdasági élet jelentősebb személyiségei. A rendezvény fővédnöke: Walter Dezső polgármester, Védnökök:     Kocsi János, a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Fehér Zsolt, a  Juniorchamber Magyarország elnöke.

Adventi Koncert Bánfalván a Karmelita templomban. December 13-án, 17 órakor kezdődik Fodor Gábor (fuvola), Horváth Rudolf (oboa), Halmos Erika (zongora), valamint az X-Brass kvintett  –  Boda Gergely, Kránitz Péter (trombita), Kiss Károly (kürt), Prinner Mátyás (harsona), Kránitz József (tuba) – és a Szivárvány kórus fellépésével a bánfalviak Ünnepre várunk című koncertje. A rendezvényen fellépnek a Fenyő téri Általános Iskola I. B osztályos tanulói Hubertné Mátai Zsuzsa vezetésével. A koncertre a belépés díjtalan.

A Moby Dick Sopronban A legendás hírű soproni együttes december 13-án először lép a Hangár színpadára. A Moby Dick rockbanda élőkoncertje 22.45-kor kezdődik a Hangár Music Gardenben.