CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. december 11., szerda 16:30


Az Ikva Rádió hírei


A Belgiumi Német közösség székhelyén, Eupenben, magyar hét kezdődött. Az ott tartózkodó soproni delegáció, élén Walter Dezső polgármesterrel többek között a Német Közösség központjával létrejövő testvérvárosi együttműködést készíti elő, melynek részleteit pénteki hazaérkezésük után dolgozzák majd ki. A rendezvényen városunk kulturális és gasztronómiai oldaláról is bemutatkozik.

A hétvégén kerül sor városunkban az 1921. évi népszavazás, Sopron Szabad Királyi várossá nyilvánításának 725. évfordulója és Kodály Zoltán születésének 120. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségekre. A rendezvény 13-án pénteken a Thurner sír koszorúzásával kezdődik, amit aznap este koszorúzási ünnepség és fáklyás menet követ majd. Szombat "Sopron Napja", többek között sor kerül az Önkormányzati kitüntetések átadására, míg vasárnap felavatják a felújított Deák téri meteorológiai állomást, este pedig tűzijáték várja a soproniakat.

Európa Kupa mérkőzésen a lengyel Palkowice együttesét fogadja a Soproni Postás női kosárlabdacsapata. A találkozó ma 18 órakor kezdődik a sportcentrumban.

Befejezték a Sopron, Híd utcai orvosi rendelők felújítását. A régi helyen, a Híd u. 21. szám alatt, felújított berendezéssel, korszerű műszerekkel kezdődik a betegellátás a gyermek és felnőtt rendelőkben.

"A holocaust tudományos és pedagógiai dimenziói" címmel magyar-osztrák tanár továbbképző tanfolyamot rendeznek december 11-14. között a Nyugat-Magyarországi Egyetemen.

December 13-án pénteken, Luca napján dr. Lanczendorfer Zsuzsanna néprajzkutató tart előadást a METESZ székházban, a karácsonyi népszokásokról. A rendezvény 17.00 órakor kezdődik.

Feszültség alá helyezték a Sopron-Szombathely vasútvonal felső vezetéké. A 25 ezer voltos kábel 2 méteren belüli megközelítése életveszélyes. Dr. Józan Tibor vasútigazgató Rádiónknak elmondta, a villamos vontatású közlekedés december 15-én indul meg a két város között. Rövidül a menetidő, és változik majd a menetrend is.