CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. december 13., péntek 00:48


Sopron Nap-A rendkívüli közgyűlés időpontja változik-Erdőmérnöki kar:nyílt nap-Karácsonyi Vásár- Városszépítő Egyesület:tisztújítás- Környezetünkért vetélkedő- MHT-Évzáró-Szebeni-Verebes könyvbemutató

Hírek, események

Civitas Fidelissima - Ünnepi eseménysorozat December 13-án kezdetét veszi az 1921. évi népszavazásra való emlékezés soproni ünnepségsorozata, valamint Kodály Zoltán születése 120. évfordulójára való megemlékezés és Sopronnak szabad királyi várossá nyílvánításának 725. évfordulója. A részletes programot megtalálják a Civitas Fidelissima -oldalon, valamint a Programajánlóban.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata december 14-ére összehívott rendkívüli közgyűlése megváltozott időpontban, 14.00 órakor lesz, a gépjárműadó mértékének megállapításáról szóló 46/1995.(XII.19.) Kgy rendelet módosításáról szóló rendelet előterjesztésének napirendjével.

Nyílt nap az erdőmérnöki karon A Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kara ma, 11 órai kezdettel nyílt napot rendez az egyetem B-épületének 5. termében. A kar vezetői és oktatói várják az erdőmérnöki, a környezetmérnöki, a környezettudományi, a vadgazdamérnöki és a természetvédelmi szak iránt érdeklődöket.

Hagyományteremtő Karácsonyi Vásár nyílik a Sportcentrum mellett Sopronban. Naponta óvodásműsorokkal, rajz- és énekversenyekkel, élő Betlehemmel, tombolával, sporteszköz börzével, karácsonyi árukínálattal és folyamatos szórakoztató műsorral várja a soproniakat a vásár, december 22-ig.

A Városszépítő Egyesület tisztújító Közgyűlése Megtartotta tisztújító közgyűlését a Soproni Városszépítő Egyesület. A közel négyszáz tagot tömörítő szervezet közfelkiáltással az immár másfél évtizede elnöki poszton lévő dr. Kubinszky Mihályt választotta újra elnökévé. Gazdasági vezetőnek Krisch Róbertet, titkárnak Schey Andrást választotta meg a közgyűlés. Megerősítették alelnöki tisztségében Bartha Dénest és dr. Rácz Józsefnét; Wallner Ákos személyében pedig új alelnököt választottak a városszépítők. A közgyűlés Kutas László budapesti szobrászművészt dísztaggá fogadta. 

Környezetünkért: a Soproni Erdőkért Környezetkultúra Alapítvány vetélkedője  Általános iskolások részére indít vetélkedőt a Soproni Erdőkért Környezetkultúra Alapítvány. Környezetünkért a címe a tanulmányi vetélkedőnek, amelynek célja hazánk nemzeti parkjainak, illetve Sopron és környékének megismerése. A versenyhez szakirodalmat is ajánlanak a szervezők, akik az első három forduló feladatait levélben küldik ki, a negyediket pedig jövő évben a Föld Napján, április 22-én tartják. Az első forduló kérdéseit már megkapták a versenyzők, a megoldások beküldési határideje: december 15.

MHT-Évzáró A Magyar Hidrológiai Társaság Soproni Területi Szervezete zártkörű évzáró ülésén december 17-én a tagok beszámolót hallgatnak meg a társaság  2002. évi tevékenységéről, valamint a 2003. évi terveikről. Boldizsár István, a Magyar Állami Földtani Intézet Nyugat-Magyarországi Területi Földtani Szolgálatának nyugalmazott vezetője életútjáról szól majd a MHT Soproni Területi Szervezetének hagyományosan fehér asztal melletti rendezvényén.

Szebeni András Sopron-könyve és Verebes István életrajzi kötete December 15-én, vasárnap 11 órakor a volt vármegyeháza dísztermében mutatják be Szebeni András Sopronról készült városalbumát. Szebeni Andrással a soproni Városalbum, és Verebes Istvánnal életrajzi kötete okán Pluzsik Tamás beszélget majd hétfőn, december 16-án, 17 órakor a Hotel Sziesztában.