CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. december 16., hétfő 15:43


A Gábor Dénes Főiskola Soproni Tagozata felvételt hirdet - Sopron: Rendkívüli közgyűlés - Megyei közgyűlés-Győriek koncertje a Líceumban- Sebestyén Márta közös előadása- Sopron-Szombathely GySEV-vonal

Hírek, események

A Gábor Dénes Főiskola Soproni Tagozata a 2003. évi felvételi eljárás során felvételt hirdet műszaki informatikai és műszaki menedzser (új) szakra.
Jelentkezési határidő: 2003. március 1. A képzés távoktatásos, péntek délután és szombaton történik, így munka mellett is végezhető.
Az érdeklődőknek nyílt napot tartanak 2003. január 16-án,  17 órakor, a Nyugat Magyarországi Egyetem Sopron, Bajcsy Zs. u. 4., B-épület 15. termében.
Bővebb információt: Dr. Molnár László tagozatvezető ad a 99/518-182-es, valamint a 30/411-2941-es mobilszámokon.

Sopron: rendkívüli Közgyűlés A Sopron Megyei Jogú Város szombati rendkívüli közgyűlése döntése szerint 2003-ban emelkedik a gépjárműadó: így minden megkezdett 100 kg után 1000 forintot tesz majd ki, míg az utánfutók, lakókocsik, sátras utánfutók adóját 5000 forintban határozták meg. A rendkívüli közgyűlés további részében Walter Dezső polgármester vezetésével a Városháza kistanácstermében felavatták a polgármesterek és egykori tanácselnökök kiegészített arcképcsarnokát, amelyben ezentúl láthatók az 1945-2002-es időszak soproni első számú vezetői.

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése következő ülését 2002. december 20-án, pénteken délelőtt tartja. A napirendi pontok között beszámoló hangzik el az önkormányzat gazdálkodásának háromnegyed éves helyzetéről; Győr-Moson-Sopron  Megye  Önkormányzatának  2002.  évi  költségvetésének módosítása, a Közgyűlés alelnökeinek munkamegosztása, a Közgyűlés 2003. évi munkatervének  és ellenőrzési ütemtervének elfogadása  szintén a napirendi pontok között szerepel. A megyei képviselőknek a továbbiakban döntést kell hozniuk a megyei fenntartású szociális intézmények rekonstrukciójával kapcsolatos szakmai koncepció felülvizsgálata, aktualizálása tárgyában is.
A megyei önkormányzat és a kistérségek (kisrégiók) munkájának, együttműködésének helyzete, feladatok az EU-komformmá válás megvalósításához, a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet, valamint a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény és Gyermekotthon, Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlésének Kollégiuma igazgatói beosztásának pályázati felhívása mellett a soproni Tóth Antal Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium igazgatói beosztásának pályázati felhívása is szerepel a további napirendi pontok között. A kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló rendelet módosításával, a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj-pályázat működése tárgyában szintén dönteni fognak majd a választott megyei képviselők. A napirendi pontok között elhangzik a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház működéséről szóló beszámoló is.

Győriek koncertje a Líceumban A Győri Széchenyi István Egyetem Zeneművészeti Intézetének növendékei adnak nyilvános hangversenyt kedden, december 17-én, 17 órakor a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) dísztermében. A koncerten Bach h-moll francia szvitje, Beethoven Esz-dúr szonátája, Liszt h-moll balladája mellett Brahms-művek is felcsendülnek. A rendezvény ingyenes, a rendezők a líceumi alapítvány számára elfogadnak felajánlásokat.

A Muzsikás Együttes, Sebestyén Márta és a Szászcsávási Kórus karácsonyi koncertje lesz a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban csütörtökön, 19 órakor. Jegyek és információk a Pro Kultúra Sopron Jegyirodában:  Tel/Fax: 99/511-700

Sopron-Szombathely GySEV-vonal Feszültség alá helyezték a Sopron-Szombathely vasútvonal felső vezetékét. A 25 ezer voltos kábel 2 méteren belüli megközelítése életveszélyes. A vonal ünnepélyes átadására ma Bük Vasútállomáson került sor. A villamos vontatású közlekedés megvalósításával a két város között rövidül a menetidő, és változik majd a menetrend is.