CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. december 17., kedd 16:29


Az Ikva Rádió hírei


Az Internet-Sopron Egyesület web-kamerát indított be, amely közvetítésével ezentúl napi 24 órán keresztül a www.sopron.hu hivatalos városi oldal látogatói folyamatos szemlélői lehetnek a Fő téri eseményeknek. Tóth Szabolcs az Internet-Sopron Egyesület elnöke elmondta, az ország több helyén működő on-line városképekhez képest, a Fő tér díszkivilágításának köszönhetően, a tér éjszakai képe is élvezhető. Az első soproni internetes "élőképet", amelyet az egyesület a szabad királyi városi rang megszerzése 725. évfordulója tiszteletére valósított meg, további kameraállásokból való közvetítéssel szeretné a jövőben bővíteni .

Kismartonban aláírták azt a szerződést, amely alapján évente 900 ezer Euroval támogatja a Burgenlandi tartomány a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasúttársaságot. A GySEV Rt. a pénzt az infrastruktúra fejlesztésére fordítja. A továbbiakban az osztrák tartomány 25 százalékkal részesül a Nezsideri (Ausztria) helyi érdekű vasútvonalban. A fejlesztések részeként a Nezsider és Pomogy között rövidesen villamosítják a vonalat.

A Vöröskereszt helyi szervezete ma 1/2 4-től este 7-ig Csapod község polgárait várja véradásra a helyi általános iskolába. Holnap Nagycenk segítőkész polgárai adhatnak vért.

Holnap lesz az Euroliga idei utolsó fordulója. a GYSEV-Orsi a francia Burges otthonába látogat. Az Európa Kupában a Soproni Postás az orosz Samarával mérőzik, szintén idegenben.

Mint ahogy az ügyeletek munkatársaitól megtudtuk, Sopronban az éjszakai hóesés egyelőre nem okozott fennakadást a busz és vonatközlekedésben. A helyi buszjáratoknál előfordulhat 5-10 perces késés, a 7-es, 13-as buszok vonalain lehet esetlegesen fennakadásokra számítani.

Az Országos Vérellátó Szolgálat, a Vöröskereszt, és a történelmi egyházak december 2-20.között "A Vér Ajándék" címmel "adventi Véradásra" várja a segítőkész embereket a Területi Vérellátó Intézetbe. A véradásra munkanapokon 8.00 és 15.00 óra között lehet jelentkezni a helyszínen.