CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. december 31., kedd 21:39


Óévbúcsúztató koncert- Fogyatékosokat Támogató Szolgálat- Földhivatali ügyfélfogadás- Bécsi újévi koncert

Hírek, események

Hagyományos Óévbúcsúztató koncert a Sportcentrumban

Muzsikával és színes műsorral búcsúztak a soproniak a 2002-es esztendőtől a Sopron Város Fúvószenekara hagyományos Óév-búcsúztató hangversenyén a Sportcentrumban, amelynek fővédnöke Walter Dezső, Sopron polgármestere volt.  
 
 


Az eseményen felcsendültek klasszikus számok, örökzöld slágerek, a Soproni Majorett Csoport pedig, parádés bemutatót tartott.

Fogyatékosokat Támogató Szolgálat a Családsegítőben Január elsejétől, a törvényi kötelezettségnek megfelelően működik a fogyatékosok támogató szolgálata. A szolgálat négy munkatársa információkkal és tanácsadással segíti a hozzájuk fordulókat, abban, hogy önellátóként problémáikra megoldást találjanak. Adósságkezelési tanácsadással, valamint gyermekjóléti szolgálattal is bővül januártól a Családsegítő Intézet szolgáltatásainak köre, ahol egyébként a törvény által előírt kötelezettség bevezetése előtt is működött már a fogyatékosokat támogató szolgálat, amelyre a központi költségvetés mintegy tízmillió forintot szán.

Földhivatal: ügyfélfogadás A számítógépes rendszer átállítása miatt január 2-án a soproni Földhivatalban szünetel az ügyfélfogadás. 2003. január 3-án, 8-12 óra között várják lesz legközelebb ügyfélfogadás az Új utcai földhivatalban.
Az ünnepekre való tekintettel a Kisalföld Volán Rt. a 2002. decemberére váltott helyi és helyközi havibérletek, valamint második félhavi helyközi bérletek érvényességét két nappal, azaz január 7-e, éjfélig meghosszabította. Az utazás megkezdése előtt a lakosok Sopronban a 99-311-040-es, Győrött a 96-317-711-es, Kapuváron a 96-241-179-es telefonszámokon kaphatnak információt. 

Bécsi újévi koncert Több szempontból is premiert ünnepel a január 1-i bécsi Újévi koncert, amelyet szokás szerint a világ nagyobb részén televízión élvezhetnek a rajongók: első ízben szerepel a világhírű szentpétervári Kirov Balett, és hét olyan alkotás csendül fel, amelyeket az Újévi koncerteken első ízben játszanak.
A Bécsi Filharmonikusok kitűnő zenekarát ezúttal Nikolaus Harnoncourt vezényli, s a program Grazot, Európa 2003. évi kulturális fővárosát, az alapításának 300. évfordulóját ünneplő Szentpétervárt és az Európai Unió soros elnökségét január 1-vel átvevő Görögországot köszönti.
A 2004-es újévi koncertre - valamint a december 31-i szilveszteri hangversenyre és az Újévi Koncert 30-án délelőtt tartandó főpróbájára - kizárólag a Filharmonikusok internetes honlapján, amelyen a január 1-i koncert részletes programja is megtalálható 2003. január 2-23. között lehet megrendeléseket feladni. A további lépés változatlan: a beérkezett megrendelések között sorsolással döntik el, ki lehet jelen a bécsi Musikverein ez alkalomra csodásan felvirágozott nagytermében 2004. január 1-én.