CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. január 01., szerda 23:19


Fergeteges óévbúcsúztató koncert

Fergeteges óévbúcsúztató koncert

Juventus Koncert Fúvószenekar: A közel hatvan tagú zenekar rendszeresen és nagy sikerrel koncertezik belföldön és külföldön egyaránt. A 2000 év végén Magyarországon először a C. I.S. M. ajánlásainak megfelelően "eurokonform" minősítésen vett részt, amelyet követően kiemelt aranydiploma fokozatot ért el.
Karnagyuk Dr. Friedrich András. Az együttes titkára Sógor Ferenc.

A Juventus Koncert Fúvószenekar a Gyermek és Ifjúsági Központban az óév utolsó, nyilvános rendezvényeként, 2002. december 30-án, 18 órakor nagysikerű előszilveszteri koncertet adott a Német Kultúrklub szervezésében.
Zsúfolásig telt a ház, a páholyok, a karzatok.
A fúvószenekarok hamisíthatatlan és egyedi atmoszférájával teremtette meg a szilveszteri mulatságok jó indításának alaphangulatát ez az est.
Olyan fantasztikusan dallamos számmal kezdtek, mint a Colonel boogie, ezt követte Kles Vlak : New York nyitánya, majd az ún. Kozák-induló. A szünet előtt hangzott el még Kles Vlak: Israel Shalom rapszódiájával és Aram I. Hacsaturjan: Gayane – Kardtáncával.
A hangulat egyszer hol vérpezsdítő, más pillanatban mókás, mégis, az egész ünnepélyes, elandalító. Olyan jólesően jó!
Dr. Friedrich András karnagy életnehézségein átsegítő aforizmái, viccei is pillanatról pillanatra élénkítették a jókedvet. Travers Mary Poppins című regényében, a nevetőgáz jelenethez hasonlóan majdnem  elrepült a zenekar közönségestül, Friderichestül, Fohnerestől. Együtt a lelkük, a zenéjük! (Fohner János nemcsak az exkarnagyuk, tanáruk már, hanem zenekari társuk is az ifjú fúvósuknak.)
A szünet után a Micsoda nő (Pretty Woman), és más, örökzöld musicallok szóltak. A hangszereken és a kottaállványokon szilveszteri konfettik szálltak, léggömbfenyőfa, zászlók tették még szilveszteribbé az amúgy is jó hangulatot. A fiatalok közül volt, aki manósüvegben, volt aki
szerpentines parókával jelezte az új év közeledtét.
Aztán a zenekari árokból, a soproniak híres borkultúráját felelevenítve előltűnt tubájával a „pincemester”, Hettinger Ákos. S végül még egy meglepetést tartogattak erre az évre: a Csepregi Majorett csoportot. A narancs, kék, sárga, zöld, piros, rózsaszín, világoskék ruhában pompázó lányok sikere már csak akkor lett nagyobb, amikor magyaros ruhában magyar táncot jártak. Innentől kezdve a fúvósok és a majorettes
ünneplése a közönség kezében volt, akik lelkes vastapssal köszönték meg fúvósaink 2002. évi munkáját.
Boldog, és sikerekben gazdag  Új Évet kívánunk valamenmnyiüknek!

-csiz-