CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. január 24., péntek 01:01


Gyakorlati tanfolyam ácsoknak az EU csatlakozás jegyében- Racket Teniszbál 2003- Soroptimist Club Sopron: téli tábor- Diáknap és bál a Széchenyiben- Iskolabezárások Győrben

Hírek, események

Gyakorlati tanfolyam ácsoknak az EU csatlakozás jegyében. Még lehet jelentkezni a továbbképző gyakorlati tanfolyamra, amelynek témája: A kettős ács szögmérő használata, melynek alkalmazásával nem kell zsinórpadot készíteni. Időpont: 2003 március 8. Helyszín: Vitnyéd. Jelentkezni lehet Dr. Nagy Attila faépítészeti szakértőnél, a  99/316-609, vagy 30/99 71 509-es telefonszámokon.

Racket Teniszbál 2003 Hagyományos jótékonysági teniszbált rendez az Alpesi Trans Racket Sopron Tenisz Klub 2003. február 1-én, a Pannonia Med Hotelben. Közel 10 éve segítik a szervezők a jótékonysági teniszbállal a Nyugat-Dunántúli Gyermek Leukémia Központ és a Soproni Erzsébet-kórház gyermekosztályának betegeit. Információ: Horváth ernőtől a 20/942-6413, és Rácz Sándortól a 20/953-8898 mobilszámokon kapható.

 A Soroptimist Club Sopron téli tábora A Hunyadi jános Evangélikus Általános Iskola adott otthont a téli szünetben a Soroptimist Klub szervezésében megvalósult két és fél napos, nehéz körülmények között élő gyermekeknek.táborának. A gyerekeknek szánt programról a Cinege Művészeti iskola és a Soproni Zeneiskola gondoskodott. A foglalkozásokon, amelyeken a Soroptimist Klub pedagógusai is részt vettek, a gyerekek térítésmentesen tízórait és ebédet is kaptak. A Soroptimist Klub ezúton is köszönetét fejezi ki a rendezvény, és a foglalkozások létrejöttét segítő támogatóknak: Rajnai Károly igazgatónak és a Hunyadi jános iskola segítő pedagógusainak, akik naponta 20-25 gyermeknek hasznos és élvezetes programról gondoskodtak.

Diáknap és bál a Széchenyiben Diáknapot és iskolabált rendez a soproni Széchenyi István Gimnázium január 24-én. 1993 óta rendezi meg a soproni Széchenyi István Gimnázium hagyományos diáknapját, mely idén, január 24-én, pénteken lesz. A tanításmentes nap reggel diákfórummal kezdődik, ahol a szokásoknak megfelelően az iskola diákjai elmondhatják véleményeiket az iskoláról, és javaslatokat illetve kérdéseket tehetnek fel a vezetőségnek. A délelőtt folyamán osztályok közti vetélkedők, sport és kulturális programok várják a résztvevőket, vendégeket. A hagyományokhoz híven este iskolabál lesz a diákönkormányzat szervezésében, melynek a Gyermek- és Ifjúsági Központ ad otthont. Az este 6 órakor kezdődő bálon lesz az iskola diákjai által előadott nyitótánc, bemutatótánc, tombolasorsolás. A rendezvény előreláthatóan hajnali 1 óráig tart. Zenét szolgáltat a Shake táncdal együttes. (Educatio Press)

Iskolabezárások Győrben A győri városvezetés tervei szerint egy általános és két középiskolát, valamint egy óvodát zárnak be a megyeszékhelyen szeptemberben. Az intézkedésektől több száz millió forint megtakarítást vár az önkormányzat." - olvasható a Kisalföld című napilap 2003. január 22-i számában. A nyilvánosságra került előzetes tervek szerint a következő tanévtől megszűnik a Rejtő Sándor és a Petz Lajos középiskola, valamint a Balázs Béla Általános Iskola úgy, hogy a képzéseket más iskolák veszik át. A Rejtő gimnáziumi osztályai a Bercsényi középiskolába, vegyészosztályai a Szent-Györgyi középiskolába, ruhaipari osztályai a Kossuth középiskolába, textilipari osztályai a Lukács középiskolába költöznének. A Lukács átvenné a Bercsényi autószerelő képzését is. A Petz középiskola a Széchenyi István Egyetemhez kerülne, amely esetleg az egészségügyi középiskolai oktatást is vinné tovább. A Petz szakiskolai osztályait a Jókai iskola fogadná be, ahol felszámolnák a háziasszonyképzést. A valamilyen fogyatékossággal küzdő gyerekek oktatását végző speciális szakiskola a volt Ady iskola épületébe települne. Emellett bezárnák az Ady óvodát is."
A nagy port felkavaró tervek okai a fedezethiány, a gyereklétszám csökkenése illetve egyes szakok elavultsága. A költözések után felszabaduló épületeket
értékesítenék. Az átszervezéssel kapcsolatos végleges közgyűlési döntés február 20-ára várható. (Educatio Press)