CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. január 25., szombat 16:38


Győrben járt Sopron polgármestere

Győr nem riválisa Sopronnak


Győr nem riválisa Sopronnak   Tapasztalatcserére jártt pénteken a győri polgármesterhez Walter Dezső, Sopron első embere. Bár a városvezetők ennél nagyobb távolságot is megtesznek néha, Sopron és Győr között ez újdonságnak számít. Mint a győri városházán vendégeskedő Walter Dezső elmondta, rendszeres együttműködést szeretne kialakítani Balogh Józseffel, még akkor is, ha elődei idején ez nem volt jellemző. A két polgármester és az alpolgármesterek találkozójára hamarosan ismét sor kerül.
– A győri vezetés folytatólagosságából következően sok tapasztalatot szerezhetünk a győri kollégáktól – fogalmaz a soproni polgármester, aki a napi aktuális költségvetési kérdésekről, az intézményracionalizálás és a takarékosság problémáiról folytatott beszélgetést a győri vezetéssel.
Walter Dezső hangsúlyozta: a találkozó mondanivalója, hogy a két várost ne a rivalizálás, hanem az együttműködés jellemezze.
– A rivalizálás nem a mi politikánk, tisztában vagyok Sopron és Győr státusával és azzal, hogy Győr a nagyobb város. Bízom abban is, hogy a soproniak körében általános lesz a szemléletváltás és megszűnik a hagyományos versengés – mondja Walter Dezső. (Kisalföld)