CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. január 28., kedd 12:27


Dr. Szájer József polgármesterekkel találkozott- Diabetesz Klub- Győr: PR Szalon- Dr. Jánosi György a megyei önkormányzatnál- Fogadóóra: jogsegély-szolgálat- Ágfalva: közgyűlés

Hírek, események

Dr. Szájer József  polgármesterekkel találkozott - Az unión belül Magyarország megítélése a legkedvezőbb - jelentette ki Dr. Szájer József, Sopron országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke Sopronban. Dr. Szájer József január 23-án választókerületének polgármestereivel találkozott.
A kötetlen beszélgetésen az országgyűlési képviselő személyesen tájékozódott az érintett önkormányzatok aktuális problémáiról, amelyek között a legáltalánosabbnak az önkormányzatok forráshiányos helyzete mondható. Dr. Szájer József  Sopronban találkozott Horváth Imre városplébánossal, amelyet követően a soproni polgári körök vendégeként  részt vett a Bán János Katolikus Közösségi Házban a Fidesz tervezett átalakításáról, valamint a polgári körök feladatairól tartott  megbeszélésen.

Diabetesz Klub A soproni Diabetesz Klub január 29-én, szerdán a Gyermek- és Ifjúsági Házban, Ady E. u. 10. tartja összejövetelét.

A Győri PR Szalon idei első összejövetelét 2003. január 30-án, csütörtökön este 18.00 órától tartja Győrött, a Zichy-palotában (Liszt F. u. 20.).
Ezúttal Barát Tamás, az Európai Public Relations Konföderáció (CERP) alelnöke, a Fibraco Menedzsment Tanácsadó és Szolgáltató Kft. menedzsment
tanácsadója lesz a vendég. A bizalom tolmácsai, a reputáció építői, avagy a "BLACK PIÁR"-tól, az EU-csatlakozásig címmel tart előadást és kötetlen
beszélgetés keretében válaszol a felmerülő kérdésekre.
Az összejövetelen terítékre kerülő témák: Mit gondolnak a public relationsról Európában? Mik a gondok a volt szocialista országokban a PR-rel? Mik a megoldások? Az EU csatlakozás kommunikációs stratégiája Magyarországon.

Dr. Jánosi György a megyei önkormányzatnál Január 30-án, csütörtökön a Megyei Önkormányzatra látogat dr. Jánosi György, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium vezetője, ahol dr. Szakács Imre, a
Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnökével találkozik.
A tárgyalás elsődleges témája a GYISM és a MÖK között kötendő együttműködési, támogatási megállapodás, mely a verseny-, a szabadidő-, a diáksport és a fogyatékosok sportja anyagi támogatását célozza.

Fogadóóra: jogsegély-szolgálat Dr. Szájer József országgyűlési képviselő jogi képviselője, ifj. Arszin Miklós január 30-án jogsegély-szolgálatot tart január 30-án, csütörtökön, 17-18 óra között az Új u. 3. szám alatti Fidesz-irodában.

Ágfalva: közgyűlés Január 30-án ülésezik Ágfalva képviselőtestülete. A helyi adó egy új fajtájának a kivetését tervezi a képviselőtestület: a magánszemélyek kommunális adóját tervezik bevezetni, amelyhez az állandó ágfalvi lakcímmel rendelkezőknek kedvezményt adnak. Nem emelkedik az iparűzési adót, a gépkocsi súlyadóját pedig a központilag megszabott minimális mértékben emeli tervei szerint az ágfalvi önkormányzat, amelynek költségvetése 2033-ban 185,8 millió forintos főösszeggel számolhat. A már elkezdett falukorszerűsítési programot is folytatni kívánják Ágfalván útépítéssel és a település központjának fejlesztésével.