CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. január 29., szerda 13:31


Lesz Szigetközi Nemzeti Park?

 Lesz Szigetközi Nemzeti Park?

  Egy, a határokon átnyúló Szigetközi Nemzeti Park létrehozása érdekében tett előkészítő lépések céljából tett látogatást  2003. január 28-án, dr. Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke Pozsonyban, dr. Miklós László úrnál, a Szlovák Köztársaság környezetvédelmi miniszterénél.

    Az eseményen résztvettek : dr. Hideghéty Pál, Keszölcés (Kiselice) polgármestere, valamint Tóh István, Dunasziget polgármesetere.
    Nem újkeletű a határokon átnyúló szigetközi nemzeti park létrehozásának terve, amelyre mindkét ország részéről megvan a szándék. A résztvevők egyeztették a létrehozás ügyében megtett eddigi lépéseket.
    Az előkészítés következő szakaszában a továbbiakban Győr-Moson-Sopron megye felveszi a kapcsolatot a szomszédos nagyszombati központú megyével (Nagyszombati (Tranava) Önkormányzati Kerülettel.
    Szakács Imre kifejezte azon reményét, hogy már ebben az esztendőben további konkrét lépésekre kerüljön sor a nemzeti park megvalósítása ügyében: "a határokon átnyúló nemzeti park létrehozása hasznos ügy és jó cél, nincs benne konfliktus és megvalósulása komoly eredményeket hozhat." - jelentette ki.

P.Z.