CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2003. február 05., szerda 13:40


Labdarúgás, kosárlabda

Labdarúgás, kosárlabda

Szabadtéren jobban megy

    A kudarccal zárult zalaegerszegi teremfoci-szereplést követően a szabadtéri felkészülési mérkőzéseken már több babér termett a Matáv Sopron labdarúgócsapatának. Komjáti András legénysége először Pozsonyban, a patinás Inter Bratislava otthonában ért el 0-0-s döntetlent, majd itthon az Ágfalvi úti pályán előbb legyőzte 4-1-re a jó erőből álló NB I/B-s Bük együttesét, majd 2-0-ra verte a szlovák első osztályban 4. helyen álló Petrzalka gárdáját. A szép sorozat tegnap (kedden) folytatódott, amikor az osztrák bajnokság második vonalának listavezetőjét, az SV Mattersburg alakulatát fogadták Pintérék, akik a “sógoroknak” sem kegyelmeztek. A távközlésiek ezen a meccsen 2-1-re nyertek (gólszerzők: Bagoly és Csiszár).
    Kedvező hír még a klub házatájáról, hogy – úgy tűnik – sikerült a védelem megerősítése. Az MTK-tól fél évre kölcsön kapott Bojan Laziccsal és Mladen Lambuliccsal, valamint a Dunaferr feloszlása miatt szabad igazolással rendelkező Bagoly Gáborral és Balaskó Ivánnal megbízhatóbb lehet az ősszel oly sokat bizonytalankodó hátsó alakzat. Ők másfél évre kötelezték el magukat a bordó-szürkékhez.

Parázs csatározások a palánkok alatt
Heti kosárlabda-összefoglaló

    Hét nap leforgása alatt négy izgalmas, fordulatokban gazdag mérkőzés jelentette a témát a soproni kosár-labdarajongók körében.
    A legnagyobb érdeklődés ismét a GySEV-Orsi hölgykoszorújának euroligás fellépését kísérte a sportcentrumban, de a Soproni Ászok KC és a SMAFC-Roto Elzett bajnoki összecsapása is igazi sport-csemegét jelentett. Csapataink közül ezúttal csupán a Soproni Postás lányai és asszonyai játszottak idegenben, értük is sokan szorítottak a hűség városában.
    
    Időrendben először a GySEV-Orsi – Ros Casares Valencia derbi hozta lázba a nagyérdeműt. A tét (mint mostanában mindig) óriási volt. Amelyik csapat nyer, leszakítja riválisát, s lépéselőnybe kerül csoport-jában az első négy hely legjobb pozícióért folytatott csatározás során. Nos, a mieink hűek maradtak ön-magukhoz, csodálatos játékkal, remek hajrával 75-67-re győztek a spanyol sztáralakulat ellen. Ezzel folytatták hazai veretlenségi sorozatukat, s pontelőnyre tettek szert az üldözőkkel szemben. A kitűnő csapatteljesítmény, a lelkesedés most is meghozta gyümölcsét, s újabb lökést adott a célok teljesítéséhez. Bogojevics ponterőssége, Bevilaqua szívós védekezése mellett a többiek hasznos, fegyelmezett játéka is reménykeltő az iszonyúan nehéz hajrá előtt. Jelenleg Balogh Bubuék 16 ponttal a 3. helyen állnak a 18 pontos Gdynia és a 17 ponttal rendelkező Bourges mögött. Még bármi megtörténhet a hátralévő négy fordulóban. Az élen álló két együttesen kívül a két olasz gárdával, a Parmával és a Schioval is megmér-kőznek a mieink. Most csütörtökön a lengyel éllovas oroszlánbarlangjában nem Seres Éváék az esélyesek, egy GySEV-Orsi győzelemre egész Európa felkapná a fejét. Mi mégis reménykedünk a bravúrban…

    Pénteken és szombaton lépett pályára két férfi csapatunk. Mindkettő veretes ellenfelekkel szemben igyekezett megszerezni a nagyon fontos bajnoki pontokat. Bár a SMAFC-Roto Elzett és a Soproni Ászok KC beleadott “apait-anyait”, a vendégek örülhettek a hosszabbítással záruló meccsek végén. Az egyete-misták katasztrofális büntetőértékesítésüknek “köszönhették” (többek között), hogy alulmaradtak (98-100) a Nagykanizsai KK-val szemben, míg a sörgyáriak a játékvezetők hathatós, ZTE-t segítő ténykedésén kívül önmagukat is okolhatják az első félidőbeli gyengélkedésért. A vereség miatt (90-95) azonban nem kell szé-gyenkezniük! Amit ugyanis a 3.és 4.negyedben produkáltak, az nagyon biztató a jövőre nézve. Nikolic, Walke, Sajni és az új center Wiley vezérletével ugyancsak megszorongatták a zalaiakat, s nem sok hiányzott (csupán Glisovic “bónuszpontja” 4 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt) a bravúrhoz. Ma (szerdán) Szolnokon az esélytelenek nyugalmával veheti fel a küzdelmet Szalai János legénysége, szom-baton viszont a Falco ellen már a régóta áhított győzelem megszerzése a cél hazai környezetben.

    A SMAFC-Roto Elzett a lehető legrosszabbkor került hullámvölgybe. Hármas vereségszériájával előnye alaposan megcsappant, s most már – az eredmények kedvezőtlen alakulása esetén – az is előfordulhat, hogy Palotaiék lemaradnak a rájátszást jelentő helyekről. Bízunk benne, hogy nem így lesz, ám alapos formaja-vulásra és szemléletváltozásra lesz szükség a sikeresebb végjátékhoz!

    Az Euroliga-és a bajnoki mérkőzések mellett a Magyar Kupa negyeddöntői is színesítik a kosárlabda-programot. Ebben a sorozatban városunkat már csak a Soproni Postás női együttese képviseli. Az a team, mely a szorító nehézségek ellenére hősiesen helyt áll, veretlenül vezeti a hölgyek pontvadászatát, s a kupában is vitézkedik. Vasárnap az év meglepetéscsapatához, a Szolnoki MÁV-Coop-hoz látogattak Eördögh Editék, s olyan eredményt értek el (57-62) a Tiszaligeti Sportcsarnokban, mely biztató a hét végi soproni visszavágó előtt. Az 5 pontos hátrányt itthon be lehet (sőt be is kell) hozni, hogy legalább nekik drukkolhassunk a március elején esedékes négyes döntőben.

B.I.
Fotó: Pluzsik Tamás